Glas Javnosti

UČENIKU (16) KOJI JE KRVNIČKI PRETUKAO PROFESORA ODREĐEN PRITVOR: Polomio mu lobanju, škola otkazala aktivnosti

Hronika
Autor: Glas javnosti

Učenik koji je napao i tom prilikom ozbiljno povredio profesora u tehničkoj školi “9. maj” saslušan je danas kod sudije za maloletnike Višeg suda u Novom Sadu i određen mu je pritvor u trajanju do 30 dana.

- Odbrana će uložiti žalbu u zakonski redviđenom roku koji je tri dana - rekao nam je izabrani advokat osumnjičenog maloletnika, Luka Labus.

Podsetimo, profesor Slobodan Zorić iz Tehničke škola "9. maj" iz Bačke Palanke smešten je u Univerzitetskom kliničkom centru Vojvodine jer je zadobio teške telesne povrede kada ga je napao bivši učenik te škole.

"Škola je o događaju obavestila i Ministarstvo unutrašnjih poslova. Odmah je sazvan i Tim za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja. Republička prosvetna inspekcija dostavila je informacije Pokrajinskoj prosvetnoj inspekciji na postupanje kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti u vezi sa ovim događajem", kažu u Ministarstvu.

Oglasio se MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Bačkoj Palanci uhapsili su šesnaestogodišnjaka iz ovog mesta, zbog postojanja osnova sumnje da je napao nastavnika Srednje tehničke škole.


(Foto: Jutjub)

Sumnja se da je, juče, u hodniku škole, koju je ranije pohađao, udario šezdesetpetogodišnjeg nastavnika i naneo mu tešku telesnu povredu.

Šesnaestogodišnjak će, u zakonskom roku, biti priveden na saslušanje sudiji za maloletnike Višeg suda u Novom Sadu.

Škola otkazala proslavu

Tehnička škola "9. maj" u Bačkoj Palanci je nakon jučerašnjeg fizičkog napada učenika na profesora S. Z. tokom časa, otkazala današnju proslavu podvodom dana škole u znak podrške kolegi. Održana je i vanredna sednica Nastavničkog veća.


Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR