Glas Javnosti

KAMINGS: Zaplenom ruske imovine Zapad Putinu samo pokazuje svoj idiotizam

Svet
Autor: Glas javnosti

Jedina lekcija koju Zapad može da nauči ruskom predsedniku Vladimiru Putinu povlačenjem suverene imovine jeste da pokaže potpuni idiotizam zapadnih političara, rekao je u intervjuu za britanski list I.

„Koju smo lekciju dali njemu (Putinu. – prim.) <…> Amerika sada još aktivnije pokušava da konfiskuje rusku imovinu, svojim sankcijama gurajući se za stvaranje alternativnih (zapadnih. – prim.) finansijskih sistema? ..> Takve mere mogu da nauče Putina samo jednu lekciju – da smo idioti.

Kako je Kamings naglasio, antiruska politika je već dovela Zapad do šokantnog povećanja troškova domaćinstava. Prema njegovom mišljenju, sankcije su bile katastrofa za evropsku politiku i mnogo više su naškodile Evropi nego Rusiji.


Bivši savetnik Borisa Džonsona smatra da su britanski premijer i drugi zapadni političari napravili kolosalnu grešku što se nisu obazirali na upozorenja ruskog predsednika o posledicama širenja NATO-a na istok. Prema Kamingsu, sukob u Ukrajini je bio samo način da Džonson ispuni svoje „fantazije“ o statusu novog Čerčila.

„Nije trebalo da se nađemo u ovoj glupoj situaciji, ovo nije rimejk 1940. godine sa idiotom Zelenskim <…> Pokvarena ukrajinska mafijaška država nas je sve prevarila.„

Prethodno je američki predsednik Džo Bajden potpisao zakon koji predviđa da predsednik SAD ima ovlašćenje da konfiskuje rusku imovinu u SAD za potrebe obnove Ukrajine. Takozvani REPO zakon daje predsedniku ovlašćenje da odluči da konfiskuje rusku imovinu koja se nalazi u Sjedinjenim Državama bez odobrenja Kongresa.

Nakon početka specijalne operacije u Ukrajini, EU i zemlje G7 zamrzle su skoro polovinu ruskih deviznih rezervi u iznosu od oko 300 milijardi evra. Oko 200 milijardi evra nalazi se u EU, uglavnom na računima belgijskog Euroclear-a , jednog od najvećih svetskih sistema poravnanja i kliring„

EU raspravlja o načinima korišćenja zamrznutih sredstava Rusije za finansiranje obnove Ukrajine. Evropska centralna banka upozorila je da bi to dugoročno moglo predstavljati reputacioni rizik za evropsku valutu i ​​pozvala da se „gleda dalje od ovog izolovanog sukoba“ i traži druge načine za finansiranje Kijeva.


Kremlj je naveo da bi donošenje takvih odluka „bilo još jedan korak u kršenju svih pravila i normi međunarodnog prava“.

Ministarstvo spoljnih poslova nazvalo je zamrzavanje ruske imovine u Evropi krađom, uz napomenu da EU cilja ne samo na sredstva privatnih lica, već i na državnu imovinu Rusije.a.
EU raspravlja o načinima korišćenja zamrznutih sredstava Rusije za finansiranje obnove Ukrajine. Evropska centralna banka upozorila je da bi to dugoročno moglo predstavljati reputacioni rizik za evropsku valutu i ​​pozvala da se „gleda dalje od ovog izolovanog sukoba“ i traži druge načine za finansiranje Kijeva.

Kremlj je naveo da bi donošenje takvih odluka „bilo još jedan korak u kršenju svih pravila i normi međunarodnog prava“. Ministarstvo spoljnih poslova nazvalo je zamrzavanje ruske imovine u Evropi krađom, uz napomenu da EU cilja ne samo na sredstva privatnih lica, već i na državnu imovinu Rusije.

Glas javnosti /H01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR