Glas Javnosti

Secanje na Hajdara Alijeva nacionalnog lidera naroda Azerbejdžana

Društvo
Autor: Glas javnosti

Danas je u Beogradu na Tasmajdansjom parku, obelezena je 101 godisnjica rodjenja bivseg predsednika Azerbejdjana Hajdara Alijeva.

Hajdar Alijev  stekao  status kultnog osnivaca  modernog Azerbejdjana ,kao i imidj izuzetno popularnog nacionalnog lidera koji je dosta postovan , kako u Azerbejdjanu, tako  i u mnogim drugim delovima Kavkaza  i bivseg Sovjetskog Saveza.


Foto: Glas javnosti / venci i cvece knjizevniku i akademiku  Miloradu Pavicu

Svecana ceremonija,venci i cvece, -polozeni su ispred spomenika, Hajdaru Alijevu, knjizevniku i akademiku  Miloradu Pavicu, kao i deci stradaloj od Nato Bombardovanja u prolece 1999 godine.  Prisutne  je pozdravio ambasador Azerbejdjana u Srbiji


Foto: Glas javnosti / venci i cvecedeci stradaloj od Nato Bombardovanja u prolece 1999 godine


Foto: Glas javnosti / venci i cvece deci stradaloj od Nato Bombardovanja u prolece 1999 godine

Njegova Ekselencija Gospodin Kamil Hasajev.Ambasador Hasajev je istakao  na  veliko prijateljstvo izmedju srbskog i azerbejdjanskog naroda,naglasivsi da je upravo jedan od prvih zacetnika bratskih odnosa. Srbije i Azerbejdjana bio legendarni  predsednik Hajdar Alijev .

Cvece i vence su polozili ,predstavnici Ambasade Republike Azerbejdjana, Drustva Srpsko-Azerbejdjanskog prijateljstva", menadjment uspesne azerbejdjanske kompanije AZ-Virt Srbija.

Na skupu je istaknuto da su Srbija i Azerbejdjan strateski prijatelji.


Antrofile
Republika Azerbejdjan je u politickom  smislu veliki saveznik Republike Srbije. U energetskom sektoru  Azerbejdjan je pozdan partner - dobavljac, koji po izuzetno povoljnim cenama snabdeva gasom srpske domove, skole i i privredru.Azerbejdjanska kompanija AZ Virt je, već duzi niz godina ucestvuje u izgradnji putne mreze i auto puteva u Srbiji.

Donacijom iz Baku, kompletno je renoviran Tasmajdanski park, koji predstavlja simbol zajednistva azerbejdjanskog i srpskog naroda

Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR