Glas Javnosti

SVE ŠKOLE U BAČKOJ PALANCI U PETAK OBUSTAVLJAJU RAD: Protest u znak podrške brutalno prebijenom profesoru

Društvo
Autor: Glas javnosti

Posle,stravičnog nasilja koje se dogodilo u Bačkoj Palanci u školi "9.maj" kada je maloletni učenik M.B. (16) krvnički prebio nastavnika Slobodana Zorića (65) koji je bio pred penzijom, cela Bačka Palanka ostala je u šoku.

Unija prosvetnih radnika Vojvodine saopštila je da se sutra, 10. maja obustavlja nastava u svim školama u Bačkoj Palanci.

Sutra će sve škole u Bačkoj Palanci biti u potpunoj obustavi zbog nasilja nad našim kolegom. Pored toga održaće se protestni skup sa početkom u 13 časova - potvrđeno je.

Podsetimo, nekoliko učenika škole “9. maj” iz Bačke Palanke u dužem periodu maltretiralo je profesora Slobodana Zorića, a sve je kulminiralo juče kada ga je maloletni M.B. (16) krvnički pretukao.

Kako izvor kaže, teško povređeni profesor je pred penzijom, a šikaniranje je trpeo duže vreme od jednog broja učenika.

⁃ Nekoliko učenika isticalo se u neprimerenom ponašanju. Gađali su grudvama od papira profesora Zorića, vređali ga, ponižavali. To se dešavalo ispred učionice, u hodniku, u dvorištu škole - kaže sagovornik.

U sredu je sve kulminiralo.

"Više nije mogao da izdrži"

⁃ Profesor Zorić nije više mogao da podnese ponižavanje i odgurnuo je M.B. Ovaj ga je tada pesnicom iz sve snage udario, oborio na zemlju i nastavio krvnički da ga šutira u glavu - navodi isti sagovornik.



Profesor Zorić slučaj je prijavio i zbrinut je u Kliničkom centru u Novom Sadu.

⁃ Policija je pokušala da razgovara sa maloletnim M.B. u prisustvu majke, ali kako on nije hteo ništa da kaže, pustili su ga kući - kaže izvor.

Posle intervencije tužioca iz Novog Sada, policija je došla u bolnicu po medicinsku dokumentaciju u kojoj se vidi da oštećeni ima frakture na licu i glavi. Naloženo je privođenje počinioca kojem je danas popodne, tek iz drugog puta određen pritvor.

Podsetimo, povodom zverskog prebijanja profesora Srednje tehničke škole "9. maj" u Bačkoj Palanci S.Z. (65) oglasio se MUP i saopštio da je maloletni napadač star 16 godina, inače bivši učenik te škole, uhapšen, i danas mu je određen pritvor do 30 dana.

Maloletni napadač je pre mesec dana napustio školu u kojoj je napao svog bivšeg profesora i prebacio se u SSŠ "Dr Radivoj Uvalić" u tom mestu. Razlog zašto je napustio školu i zašto je napao profesora utvrdiće se istragom koja je u toku.

Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR