Glas Javnosti

JOKIĆ: Peta utakmica će biti najteža u našim životima

Košarka
Autor: Glas javnosti

Težak deo posla uspeli su da urade Nikola Jokić i Denver Nagetsi, dva brejka su vraćena, ali sada sledi još teži zadatak. Zapravo, prema rečima srpskog asa, peta utakmica Denvera i Minesote u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije biće najteža u njihovim životima.

Činilo se posle prva dva meča da je Minesota odlučna u nameri da savlada Denver, ali su se Nagetsi probudili i potpuno se vratili u igru pa je tako sada rezultat nerešen 2:2.

Nikola Jokić koji je bio fantastičan u četvrtom meču istakao je šta se promenilo u odnosu na prve dve utakmice.

„Mislim da je fizikalnost najveća razlika u odnosu na prve dve utakmice, pariramo im u tom smislu, čak ih i nadmašujemo. Igramo malo pametnije. Mislim da nemamo toliko izgubljenih lopti, ne dajemo im mogućnost da trče i da daju lake poene, odbrana nam je veoma dobra. To je to, verovatn“", rekao je Jokić na konferenciji za medije.


Pomogao je Nagetsima dobar početak.

„Vodili smo sve vreme, od prve četvrtine. Kontrolisali smo utakmicu, bio je važan period krajem druge četvrtine, 8:0 za 25 sekundi, došli od +7 do +15, tada smo preuzeli kontrolu. Lakše je igrati kada vodiš. Priveli smo kraju, peta je u Denveru, pokušaćemo da odbranimo domaći teren“, istakao je srpski as.

Trostruki MVP upitan je da li je sada prednost na strani njegovog tima.

„I da i ne, znamo da još ništa nismo uradili. Znamo da će peta utakmica biti najteža utakmica u našim životima, tako ćemo se i spremiti. Čak i pre početka serije, mislio sam da će biti interesatna serija. U prve dve utakmice su nas ubrzali, nismo igrali svoju igru, a sada smo povratili svoj ritam“, rekao je Jokić.


Posebno je srpski as želeo da istakne koliko je veliku ulogu u pobedi imao njegov saigrač Eron Gordon koji je meč završio sa 27 poena, sedam skokova i šest asistencija.

„Bio je naš najbolji igrač danas, radio je sve. Ne preuzima zasluge, ali on je veliki faktor u našoj tituli prošle godine i igrama ove godine. Nekada će davati poene, nekada neće, ali on to prihvata, i zato je toliko dobar u svom poslu“, zaključio je Jokić.

Peta utakmica Denvera i Minesota ne programu je u noći između srede i četvrtka od 4:30.


Glas javnosti /S04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR