Glas Javnosti

ŠOK U RUSIJI! PUTIN SMENIO ŠOJGUA: Evo ko će ga naslediti! POTVRĐENO PISANJE GLASA JAVNOSTI!

Svet
Autor: Glas javnosti

Predsednik Rusije Vladimir Putin predložio je imenovanje Andreja Belousova za ministra odbrane.

Vladimir Putin je predložio da se Andrej Belousov imenuje za ministra odbrane, navodi Telegram kanal Saveta Federacije.

„Savet Federacije primio je kandidate koje je predložio predsednik Rusije Vladimir Putin za funkcije šefova niza federalnih ministarstava i resora.

Za mesto ministra odbrane, umesto Sergeja Šojgua predložen je Andrej Removič Belousov“, navodi se u saopštenju.


Andrej Belousov je ranije bio prvi potpredsednik vlade u vladi Mihaila Mišustina. Belousov je inače doktor ekonomije, a diplomirao je ekonomiju na državnom Univerzitetu u Moskvi.

Belousov, koji će biti naslednik dosadašnjeg ministra Sergeja Šojgua rođen je 17. marta 1959. godine, a diplomirao je ekonomiju na državnom Univerzitetu u Moskvi.

Od 1981. do 1986. godine doktor Andrej Belousov je bio istraživač u laboratoriji za takozvane “čovek-mašina” sisteme na Matematičkom institutu.

U periodu od 1991. do 2006. godine bio prvi čovek Instituta za ekonomske prognoze, pod okriljem ruske Akademije nauka.

Mediji navode da je od 2000. do 2006. bio spoljni savetnik premijera Rusije, a zatim je dve godine radio kao zamenik ministra za finansije, ekonomiju i trgovinu, a od 2008. do 2012. godine bio je direktor za finansije pri Vladi Rusije.

Kada je Dmitrij Medvedev 2012. godine preuzeo funkciju premijera Rusije, imenovan je kao ministar za ekonomski razvoj, a 2013. postao je savetnik predsednika za ekonomska pitanja.

Nakon što je Mišustin zamenio Medvedeva na mestu premijera, Belousov je imenovan kao prvi zamenik predsednika Vlade.


(Foto: Jutjub)

Od 30. aprila do 19. maja 2020. Belousov je bio vršilac dužnosti premijera Rusije, privremeno zamenivši Mihaila Mišustina, nakon što mu je dijagnostikovan korona virus.

Kako prenosi Politiko, on je jedan od mogućih naslednika predsednika Vladimira Putina.

"Funkcioner Kremlja Andrej Belousov (60), smatra se jednim od mogućih naslednika nakon što je prošle nedelje imenovan za prvog potpredsednika vlade, na istu poziciju sa koje je Medvedev izabran za predsednika. Sin eminentnog sovjetskog ekonomiste,

Belousov je imenovan za Putinovog ekonomskog pomoćnika 2013. godine i postao je predsednik upravnog odbora državnog naftnog šampiona Rosnjefta. On deli Putinov pogled na svet u stilu KGB-a, verujući da je Rusija okružena „prstenom neprijatelja“, prema izveštajima", pisao je Politiko svojevremeno.

Oženjen je i ima sina.

SMENJEN I PRVI BEZBEDNJAK RUSIJE, ŠOJGU NA NJEGOVOM MESTU

Predsednik Rusije Vladimir Putin imenovao je Sergeja Šojgua za sekretara Saveta bezbednosti Rusije, saopštila je pres-služba Kremlja.

„Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je Ukaz o sekretaru Saveta bezbednosti Ruske Federacije. Imenovati Sergeja Kužugetoviča Šojgua za sekretara Saveta bezbednosti Ruske Federacije“, navodi se u saopštenju.
 

Nikolaj Patrušev   (Foto: Jutjub)

Istovremeno jje Nikolaj Patrušev razrešen dužnosti sekretara Saveta bezbednosti.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov objasnio je da će Šojgu biti i zamenik predsednika Rusije u Vojno-industrijskoj komisiji i nadzornik rada Federalne službe za vojno-tehničku saradnju.


Glas javnosti/RIA Novosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR