Glas Javnosti

TEROR NAD SRBINOM: Slobodanu Miletiću određen pritvor od mesec dana (VIDEO)

Vesti
Autor: Glas javnosti

Osnovni sud u Prištini odredio je jednomesečni pritvor Slobodanu Miletiću koji je na Jaranju uhapšen 10. maja, rekla je advokat Jelena Krivokapić, najavljujući da će iskoristi pravo i podneti žalbu Apelacionom sudu.

Krivokapić je kazala novinarima da je sudija za prethodni postupak doneo rešenje kojim je prihvaćen zahtev specijalnog tužioca, i na osnovu čega je Miletiću određen pritvor od mesec dana.

Obrazloženje, kako navodi, još nije pročitala jer je zbog brzine odvijanja procesa prihvatila da primi rešenje na albanskom jeziku.


"Pročitaću kada mi stigne prevod na srpski, ali već znam o čemu se radi jer je sudija na ročištu izlagao i rekao je da iako meni nisu mogli da dostave nikakav dokaz, osim jedne fotografije na kojoj se ništa ne vidi, da oni imaju dokaze koji trenutno, u ovoj fazi postupka ne mogu da mi daju", kazala je Krivokapić.

Dodaje da je dogovorila sa tužiocem da u toku sledeće nedelje ode lično kod njega i da će joj on dati sve dokaze kojima Tužilaštvo raspolaže.


Krivokapić navodi da se Miletić tereti za četiri krivična dela - ugrožavanje lica pod međunarodnom zaštitom, protivustavno delovanje, učestvovanje u skupu koja čine krivična dela i huliganstvo i napad na službena lica.

"Radi se o teškim krivičnim delima vezanim za događaje koji su se desili 29. maja prošle godine u Zvečanu kada je došlo do sukoba između stanovništva i Kfora, vezano je za te događaje. Dozvoljena nam je žalba u roku od 48 sati, iskoristiću to pravo i ujutru ću poslati žalbu Apelacionom sudu", kazala je Krivokapić.


Glas javnosti/Kosovo onlajn

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR