Glas Javnosti

ZAPLENA NA CARINI: Zaplenjen BMW vredan 60.000 evra, luksuzna garderoba i nakit

Hronika
Autor: Glas javnosti

Tokom prethodnih nekoliko dana na prelazima širom Srbije zaplenjena je razna neprijavljena i zabranjena roba, od automobila marke "BMW" vrednog oko 60.000 evra, do firmirane garderobe i nakita u vrednosti od oko 30.000 evra, saopštila je Uprava carina.

Kako se navodi u saopštenju, na prelazu Horgoš, 2. maja, carinici su na prikolici kombija domaće registracije zatekli automobil stranih registarskih tablica marke BMW, koji se uputio ka Nemačkoj.

Pregledom dokumenata vozača kombija, utvrđeno je da on ne poseduje radnu vizu niti boravak u inostranstvu, što znači da nema prava da upravlja ili prevozi vozilo sa stranim tablicama, te je automobil privremeno zadržan do okončanja postupka pred nadležnim sudom.


Carinici su 3. maja, na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“, u koferu putnika koji je doputovao iz Beča, našli novu garderobu i nakit koje nije prijavio, a čija je vrednost procenjena na više od 32.000 evra.

Pored nakita marki „Cartier“ i „Van Cleef & Arpels“, u prtljagu pomenutog putnika našle su se i tri ženske torbe marki „Valentino“, „Chanel“ i „Dior“, tri para muških patika „Louis Vuitton“, dva para ženskih patika marki „Gucci“ i „Valentino“, jedne ženske sandale marke „Dior“, dve muške majice marke „Louis Vuitton“, kao i ; ženska košulja i majica marke „Valentino“.

Na pomenutom aerodromu, 5. maja, carinici su kod putnika koji doputovao letom iz Podgorice, u džepu sakoa, našli prsten u vrednosti od oko 5.000 evra, koji nije bio prijavljen.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR