Glas Javnosti

Partizan odlučuje nastavku serije sa Zvezdom

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde večeras igraju treći meč finalne serije ABA lige. Utakmica će biti odigrana večeras od 20.30 časova u Beogradskoj areni, a domaćin će biti ekipa Partizana.

Crvena zvezda vodi 2:0 u finalnoj seriji ABA lige, koja se igra na tri pobede.
Crveno-beli večeras imaju prvu meč loptu i u slučaju trijumfa osvojiće titulu u regionalnom takmičenju.

Košarkaši Partizana neće imati pravo na grešku na večerašnjoj utakmici ako žele da nastave finalnu seriju u regionalnom takmičenju. Sada je lopta u njihovom dvorištu, imaju šansu da sa eventualne dve pobede pred svojim navijačima odvedu utakmicu u majstoricu, gde bi Zvezda imala prednost domaćeg terena.

Kada smo kod te prednosti, ona nije fiktivna, već je realna, a to vidimo pslednjih godina gde je gotovo nemoguće da jedan tim napravi brejk.

Videćemo da li će brejka biti do kraja serije. Zvezda bi sa jednim okončala finale, dok bi Partizan sa pobedom večeras obezbedio i četvrti duel, te mogućnost da odvede celu seriju u peti meč, a tamo je već sve neizvesno.
Trener crno-belih Željko Obradović komentarisao je prve dve utakmice koje je njegova ekipa izgubila.

„Poprilično je jasno zbog čega smo izgubili prethodne dve utakmice, nije velika filozofija, mislim da je svima jasno. Treba da se pripremimo, uz maksimalno poštovanje prema protivniku i da prođe sve u fer i sportskoj atmosferi. Da se priča iskuljučivo o košarci. Pozivam ovom prilikom navijače da nas podrže i bodre kao što su to radili cele godine“, rekao je trener Partizana Željko Obradović.

Crvena zvezda je pobedila Partizan na poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima, što je svakako podatak koji raduje Janisa Sferopulosa.

„Sada igramo na terenu našeg protivnika i rivala. Ono što je osnovno i od čega sve kreće je da moramo da budemo izuzetno fokusirani i da se držimo našeg plana igre", rekao je trener Crvene zvezde.

Glas javnosti /S04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR