Glas Javnosti

Fridom haus nepoželjan u Rusiji

Svet
Autor: Glas javnosti

Kancelarija ruskog državnog tužioca proglasila je američku međunarodnu nevladinu organizaciju "Fridom haus" nepoželjnom u Rusiji.

"Među glavnim aktivnostima Fridom hausa je promovisanje takozvane dominantne uloge Sjedinjenih Američkih Država u svetu. Takođe, od početka Specijalne vojne operacije, organizacija je aktivno uključena u promovisanje politika neprijateljskih država u vezi s rusko-ukrajinskim konfliktom, i diskreditovanje Oružanih snaga Rusije", saopštila je Kancelarija ruskog tužioca.

 

Iz Kancelarije dodaju da "Fridom haus" poziva na sveobuhvatnu pomoć Ukrajini "za pobedu nad Rusijom", zaplene zamrznute ruske imovine u korist Ukrajine, jačanje pritisaka sankcija na Rusiju i uvođenje međunarodnih sankcija protiv trećih zemalja "za podršku Moskvi", piše TASS.

Tužilaštvo je navelo da organizacija pruža informacije i finansijsku, pravnu i drugu podršku ruskim opozicionim organizacijama, prozapadnim i LGBT aktivistima, zajednicama koje se zalažu za svoje interese, i osobama osuđenim za teroristička dela.

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR