Glas Javnosti

BRAVO! BEOGRAD ĆE DOBITI JOŠ ŠEST NOVIH MUZEJA: Evo kako će izgledati ovi velelepni objekti! Sve će biti gotovo za tri i po godine (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Danas su na Savskom trgu u prisustvu prvog potpredsednika Vlade i ministra finansija Siniše Malog i ministra kulture Nikole Selakovića predstavljeni novi velelepni objekti koji će biti izgrađeni u Beogradu u naredne tri i po godine.

Kako je najavljeno, biće izgrađeno i rekonstruisano čak šest novih muzeja, a završetak radova planiran je do 2027. godine, pre Svetske izložbe EKSPO.

- Za Istorijski muzej Srbije smo dobili građevinsku dozvolu. Takođe i muzej Nikole Tesle, hoćemo da završimo do EKSPA. Rušimo zgradu stare Pošte, tu će biti dve pozorišne scene i muzej za decu.


(Foto: Printastskrin)

U Resavskoj se rekonstruiše zgrada da bude Muzej grada Beograda. Preko puta reke gradimo Prirodnjački muzej i pored ćemo graditi veliki beogradski akvarijum.

Pored aerodroma ćemo vazduhoplovni muzej rekonstruisati. To je šest novih muzeja u narednih tri i po godine - rekao je ministar finansija SIniša Mali.


(Foto: Printastskrin)

Pored novih muzeja, najavljena je i gradnja i završetak Ložionice, najsavremenije gradske pijace pored Galerije, novog mosta preko Save sa dve trake u oba smera i tramvajskim, biciklističkim i pešačkim trakama.


(Foto: Printastskrin)

Takođe, počeli su radovi na tunelu ispred platoa Ekonomskog fakulteta koji će izlaziti na Bulevar despota Stefana.

Pored Sajma izgradiće se promenada do Ade Ciganlije, a u Hali 1 nalaziće se čak tri operske sale. Biće preuređeni i sređeni Linijski i Svetonikolski park. Pogledajte kako će ti projekti izgledati:


Glas javnosti/V02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR