Glas Javnosti

Brutalan napad na kol centar SNS na Novosadskom sajmu! Vandali razvaljivali vrata i uništavali sve pred sobom

Društvo
Autor: Glas javnosti

Predvođeni Mišom Bačulovim, Brajanom Brkovićem i Miranom Pogačarom isekli su struju u predmetnim prostorijama na Novosadskom sajmu - saopštili su iz GO SNS Novi Sad

Gradski odbor Srpske napredne stranke Novi Sad saopštio je da je danas oko 13 časova grupa lica izvršila brutalan i rušilački napad na javnu imovinu Novosadskog sajma i to na prostorije koje je legalno i legitimno zakupila Srpska napredna stranka, a na kojoj lokaciji se nalazi kol centar ove stranke.

- Ovim putem ovaveštavamo sve medije i sve nadležne institucije Republike Srbije, pogotovo Misiju ODIRa, da je dana 02. juna 2024. u vremenskom periodu oko 13 časova grupa lica izvršila brutalan i rušilački napad na javnu imovinu Novosadskog sajma i to na prostorije koje je legalno i legitimno zakupila Srpska Napredna stranka a na kojoj lokaciji se nalazi kol centar ove stranke - saopštili su oni. 

Kako je navedeno, taj kol centar radi i funkcioniše tradicionalno na ovoj lokaciji što je opšte poznata stvar više godina i posluje potpuno u skladu sa svim Zakonskim propisima Republike Srbije.

- Vandali i kriminalci, njih oko 100, pokušali su da provale u prostorije kom prilikom su razvaljivali vrata, i uništavali sve pred sobom. Predvođeni Mišom Bačulovim, Brajanom Brkovićem i Miranom Pogačarom isekli su struju u predmetnim prostorijama na Novosadskom sajmu i na taj način ugrozili živote svih prisutnih na premetnoj lokaciji što je direktan teroristički čin i uništavanje elektrodistribucione mreže Republike Srbije. Predmetni prostor zakupljen je u svemu u skladu sa Zakonom o finansiranju političkih aktivnosti Republike Srbije potpuno u skladu sa ovim Zakonom. Kao dokaz tome prilažemo kopiju Ugovora za zakup sala u Kongresnom centru Novosadskog sajma koji prostor je legalno zakupila Srpska napredna stranka Gradski odbor Novi Sad, navedeno je  u saopštenju za medije. 

SNS je upozorila nadležne institucije i javnost, kao i predstavnike međunarodnih organizacija, naročito Kancelariju OEBS- a za demokratske institucije i ljudska prava da je u Novom Sadu trenutno na snazi brutalan napad na građane i imovinu Republike Srbije.

- Zahtevamo da se sa ovim kriminalnim aktivnostima prestane odmah i da institucije zaštite građane. Budući da je SNS ovakvim divljaštvom onemogućena da sprovodi potpuno zakonitu aktivnost rada kol centra obaveštavamo javnost da ćemo radi zaštite života naših građana i imovine Republike Srbije obustaviti rad kol centa SNS na predmetnoj lokaciji uz apel da vandali ni slučajno ne pokušaju da ugroze živote naših aktivista. Takođe tražimo da tužilaštvo hitno reaguje i zaštiti građane Republike Srbije od divljaka i kriminalaca predvođenih nasilnikom Bačulovim, Brkovićem i Pogačarom, navedeno je u saopštenju.

Glas javnosti /D03S 

BONUS VIDEO


Kako je navedeno, taj kol centar radi i funkcioniše tradicionalno na ovoj lokaciji što je opšte poznata stvar više godina i posluje potpuno u skladu sa svim Zakonskim propisima Republike Srbije. - Vandali i kriminalci, njih oko 100, pokušali su da provale u prostorije kom prilikom su razvaljivali vrata, i uništavali sve pred sobom. Predvođeni Mišom Bačulovim, Brajanom Brkovićem i Miranom Pogača

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR