Večeras u 21 sat zvanično počinje 34. Roštiljijada! Na Širokoj čaršiji u centru Leskovca je 13 vlasnika brze hrane i restorana postavilo roštiljske štandove i bašte za svoje posetioce koje očekuju narednih dana.
Foto: jugmedia.rs - Široka čaršija
Ove godine ukupno ih je 13, više nego prethodnih, ali će se, primećuju Leskovčani, originalni leskovački roštilj jesti samo na pet štandova: Dva drugara, Koliba, Bibac, Le Le i Big deda.
To bi, kako piše lokalni portal jugmedia.rs trebalo da znaju i gosti koji će u Leskovac doći baš zbog ove fešte.
Foto: jugmedia.rs
- Zaista je šteta što nema više Leskovčana. Smatram da svi mi treba da budemo odgovorni i da postavimo svoje štandove. Mada, za neke imam infomaciju da nisu mogli da nađu osoblje - rekao je jedan od vlasnika leskovačkog restorana.
U baštama već ima gostiju, i domaćih a i stranaca, Rusa, Makedonaca...
Cene specijaliteta su nešto veće nego lane. U proseku, pljeskavica od 150 grama košta 400 dinara, od 400 grama 600. Gurmanska pljeskavica od 150 grama 500, a od 400 grama 700 dinara.
Kobasica od 150 je 500, od 400 grama 1.400 dinara.
Bela vešalica od 200 košta 700 od 400, 1400 dinara, dok dimljena košta 800 dinara.
Piletina od 150 grama 500, ćevap od 40 grama 120 dinara, punjeni ćevap od 200 grama 700 dinara i uštipci od 400 grama 1.400 dinara.
Ko voli, može i na pečenje! Foto: jugmedia.rs
Kilogram jagnjećeg je 3.500, a pečena prasetina 3.000 dinara.
Večeras će uz vatromet da zasviraju, po tradiciji i trubači, a koncert će održati Saša Matić.