Glas Javnosti

RHMZ izdao upozorenje: Čekaju nas obilne padavine u ovim mestima

Društvo
Autor: Glas javnosti

Srbiju će pogoditi nevreme kakvo se retko viđa!

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je u 8:35 sati upozorio da će naredna dva sata na severozapadu i zapadu Srbije biti mogući lokalni pljuskovi i kiša.

Do petka (14.06.), očekuje se promenljivo i nestabilno vreme, sa lokalnim kišama, pljuskovima i grmljavinom, koji mogu biti intenzivni s obilnom količinom padavina za kratko vreme, kao i pojavom grada i jakim olujnim vetrom u zonama najjačih pljuskova, prema najavama RHMZ-a.

Dnevne temperature danas i sutra (12 - 13.06.) će se kretati između 21 i 26 stepeni na severu i zapadu, dok će na jugoistoku ostati oko 30 stepeni. Osveženje na jugu zemlje očekuje se tek u petak.

Beograd će danas i sutra biti pod uticajem nestabilnog vremena s pljuskovima i grmljavinom, koji mogu biti intenzivni s pojavom grada i jakim olujnim vetrom u pojedinim delovima.


Do četvrtka (13.06.), očekuje se veoma nestabilno vreme s intenzivnim pljuskovima, grmljavinom i jakim olujnim vetrom, uz mogućnost lokalne pojave grada.

RHMZ će izdavati hitna upozorenja na svaka dva sata, s obzirom na teškoću u preciznom određivanju lokacije i jačine nepogoda.

Veći deo zemlje je pod narandžastim meteoalarmom, dok je crveni (najviši) stepen upozorenja izdat danas za istočnu Srbiju, a sutra za jugoistočnu.


Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR