Glas Javnosti

Direktor sa ozbiljnom karijerom: Ima 47 godina i zvanično je najpametniji na svetu

Svet
Autor: Glas javnosti

Izvršni direktor kompanije „DeepMind“ Demis Hasabis rangiran je kao najpametniji izvršni direktor na svetu, čak ispred vrhunskih globalnih menadžera poput Marka Zakerberga iz „Mete“, vlasnika „Tesle“ i „SpaceX-a“ Ilona Maska, i čak izvršnog direktora Alfabetove matične kompanije Sundara Pičaija

Prema izveštaju Preply-a, “Hasabis, poznat po svojoj dvostrukoj stručnosti kao istraživač veštačke inteligencije (AI) i neuronaučnik, obogatio je svoje javne diskurse jedinstvenom mešavinom znanja.”

Hasabis je na prvom mestu sa ocenom 87,33, a slede ga izvršni direktor „Blackstone-a“ Stefan Švarcman s ocenom 74,33 i izvršni direktor „Berkshire Hathaway“ Voren Bafet, s ocenom 74.

Značajno je da su u izveštaju bivši izvršni direktor „Amazona“ Džef Bezos (5. mesto, rezultat 71) i izvršni direktor „Meta“ platforme Mark Zakerberg (8. mesto, rezultat 69,67) pametniji od najbogatijeg čoveka na svetu, Ilona Maska, koji je rangiran na 16. mestu mesto sa rezultatom 64,33.

 

Kako je izračunata pamet generalnih direktora?

Firma za online podučavanje izvršila je detaljnu analizu javnih nastupa različitih izvršnih direktora i ocenila ih u rasponu od 100 bodova.

Inteligencija izvršnih direktora rangirana je na osnovu pet ključnih karakteristika – širina vokabulara, čitljivost teksta, kritičko razmišljanje, merenje zamršenosti rečeničnih struktura i sposobnost govornika u povezivanju svog dijaloga sa širim kontekstima.

U izveštaju se navodi da inteligencija procenjena u njihovoj studiji nije jedina odrednica uspeha u vođenju kompanije.

– Svaki lider na ovoj listi, bez obzira na svoj rezultat, pokazao je izrazite liderske kvalitete i dao je značajan doprinos svojim sektorima, dodaje se u izveštaju.

Glas javnosti B010S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR