Glas Javnosti

BEOGRAD JE PUN MANIJAKA, A NA OVAKVIM MESTIMA NAJVIŠE VREBAJU: 'Nema devojčice koja se nije susrela sa UZNEMIRAVANJEM!' (VIDEO)

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Zlostavljanje, kao i pokušaji istih, uopšte nisu retki slučajevi u Srbiji, a ni u svetu. Međutim poslednjih godina Beograd prednjači u ovakvim slučajevima, a stambene zgrade i liftovi postali su najpogodnije mesto za napad manijaka.

Psiholog Ljubica Bogetić objasnila je za Glas javnosti da je Beograd oduvek bio najtragičniji po pitanju zlostavljanja mladih devojaka i devojčica.

-Skoro da nema devojčice koja se nije susrela sa, makar najblažim, oblikom napada. Najučestali su slučajevi u stambenim zgradama i ispred škola gde napadači vrebaju, prilaze, skidaju se...

Pokazivao polni organ devojčicama na Ceraku

U ponedeljak su se u medijima pojavili snimci sa bezbednosnih kamera u zgradama na Ceraku u kojima je osumnjičeni prepadao devojčice, tako što se pred njima skidao i pokazivao im polni organ.

Policija je istog dana uhapsila napadača, ali ga žene nisu prepoznale kao osobu koja je napadala devojčice, te je on pušten sledećeg dana.

Milivoj Jovanović (28) iz Beograda, uhapšen je 2014. godine nakon što je pokušao da siluje tada maloletnu P. M. (12) iz Beograda.

Naime, on je devojčicu pokušao da uvuče u zgradu, svuče je i siluje, ali je dete počelo da vrišti, pa je Jovanović pobegao.

Na videu se jasno vidi kako muškarac ispred zgrade čeka devojku, koja otključava vrata zgrade, da bi je u trenutku napao s leđa.

Takođe, nije bio prvi pokušaj ovog gnusnog dela.

Nisu samo maloletnice žrtve...

Milomir Nenadović (35) iz Užica uhapšen je 2009. godine zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo silovanja, u liftu jedne beogradske zgrade.

Naime, u liftu zgrade u Ustaničkoj ulici u Beogradu silovana je 45-godišnja žena, koja nije uspela da se odbrani od napadača.

Nije samo Beograd...

Leskovčanin Petar V. (20) prošle godine je osuđen je na pet i po godina zatvora zbog pokušaja silovanja dvadesettrogodišnje Nišlijke koju je napao u liftu zgrade u kojoj živi.

Naime, devojku je uz pretnju nožem svukao i pokušao da prisili na obljubu, ali je spasao brat kojeg je uspela da pozove telefonom.

Nije samo Srbija...

Serijski silovatelj, Adam Daunvort iz Engleske, koristio je tehnike gušenja kako bi onesposobio žrtve, a zatim ih napadao i silovao.

On je osuđen na deset doživotnih robija pred sudom u Mančesteru.

Foto: Printscreen

-Njihovo ponašanje je oblik teže patologije, oni se ne leče i to su činjenice. Tako se osečaju moćno. Međutim, njihove žrtve se itekako leče- rekla je Ljubica Bogetić za Glas javnosti.

Naša sagovornica dodaje da žrtve sve podnose na različite načine.

-Ona se zaplašene, mnogo je gore kad se ovako nešto desi u zgradi u kojoj stanuju, te zavisi kakav značaj žrtve pridaju napadu kada ih neko prati ili se pred njima skine. Mlade devojke o tome pričaju, a to i treba da rade- rekla je psiholog.

Kako je Ljubica Bogetić rekla za naš portal, introvertnije osobe su mnogo teži slučajevi i one to mnogo dublje doživljavaju, te je teže dopreti do njih, kako bi im se pomoglo.

-Apelujem na roditelje da im deca uvek idu u grupama, jer čak i da tada vide nešto što bi ih unemirilo, mogu da o tome razgovaraju odmah i osećaju se bezbednije- dodaje ona.

(Glas javnosti)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR