Glas Javnosti

Brat osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić umro nasilnom, a ne prirodnom smrću

Hronika
Autor: Glas javnosti

Brat jednog od osumnjičenih za nestanak i smrt devojčice Danke Ilić, Dalibor Dragijević umro je nasilnom smrću 7. aprila u ranim jutarnjim satima u policijskoj stanici u Boru, ustanovljeno je veštačenjem Instituta za sudsku medicinu u Beogradu

U sudsko-medicinskom nalazu konstatovane su brojne povrede D. D. po telu, zbog čega su veštaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti. Nalaz veštaka je prosleđen nadležnom Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru na dalje postupanje, piše Radar.

Osumnjičenom D. D. iz Bora u subotu 6. aprila određeno je zadržavanje do 48 sati u policijskoj stanici u Boru, zbog postojanja osnova sumnje da je, nakon izvršenog krivičnog dela, pomogao deset godina starijem bratu, koji je osumnjičen za teško ubistvo Danke Ilić.

Dalibor Dragijević   (Foto: Privatna arhiva)

Iste noći, tri sata posle ponoći, policija je saopštila da je D. D. preminuo „prirodnom smrću“.

U saopštenju MUP-a od 7. aprila navodi se da je osumnjičenom u ranim jutarnjim časovima „pozlilo“ i da je „uprkos pravovremenom reagovanju policijskih službenika i lekara Doma zdravlja u Boru, koji su pokušali reanimaciju, D. D. u 3.10 časova preminuo“.

Veštačenje Instituta za sudsku medicinu u Beogradu je, međutim, pokazalo da D. D. nije umro prirodnom smrću, već od posledica batinanja, čiji su tragovi bili jasno vidljivi i detaljno opisani u nalazu veštaka.


Glas javnosti/Radar

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR