Glas Javnosti

Vozači varaju policiju: "Nevidljive tablice" kako ih kamera ne bi uhvatila

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Nekažnjeno krše propise vozeći brzo i ulazeći u zabranjene trake

Pametne policijske kamere imaju za cilj da naprave red na putevima. Ali kako tehnologija kamera napreduje, tako napreduju i trikovi vozača koji uvek pronađu način da izbegnu kaznu.

Najnoviji primer stiže iz Velike Britanije gde su vozači našli način da svoje registarske tablice učine nevidljivima.

Britanski mediji izveštavaju o "nevidljivim tablicama" koje kamere ne mogu da očitaju. Radi se o infracrvenim reflektujućim registarskim tablicama, poznatim kao 3D ili 4D tablice.

Svi vozači sa ovim tablicama mogu da rade šta god žele, uključujući kršenje ograničenja brzine i ulazak u zabranjene trake poput žutih.
Situacija se toliko otela kontroli da je policija nedavno predstavila nove kamere koje otkrivaju "lažne, nevidljive tablice".

Već nakon nekoliko dana, uhvaćeno je nekoliko vozača sa nevidljivim tablicama i svaki od njih je kažnjen sa 100 funti (116 evra).


Craig Collingswood, član kabineta za zaštitu životne sredine u Gradskom veću Wolverhamptona, rekao je da njegov grad prednjači u borbi protiv drskih prekršilaca.

"Ulažemo u ovu najsavremeniju tehnologiju za odvraćanje i otkrivanje prekršilaca jer su vozne trake za autobuse ključne za efikasno funkcionisanje mreže javnog prevoza, a kamere za kontrolu brzine pomažu u zaštiti ljudi od prebrzih vozila i smanjuju verovatnoću sudara.

Svi vozači mogu očekivati kaznu ako se utvrdi da koriste ove ilegalne metode za izbegavanje kamera, a vozači taksija sa licencom Wolverhamptona mogu se suspendovati ili im se poništiti dozvola", zaključuje Collingswood.


Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR