Glas Javnosti

Sanders će se ponovo kandidovati za senatora

Svet
Autor: Glas javnosti

Osamdesetdvogodišnji liberalni američki senator Berni Sanders iz američke savezne države Vermont objavio je danas da će se kandidovati za reizbor u Senatu, rekavši da je američka demokratija "dovedena u pitanje" u teškim vremenima za zemlju i svet

Sanders, koji završava svoj treći mandat u američkom Senatu je nezavisan političar koji je 16 godina bio kongresmen Demokratske stranke i još uvek sarađuje sa demokratama, prenosi AP.

U videu u kojem je najavio da će se kandidovati rekao je, između ostalog, i da su izbori 2024. godine na mnogo načina najvažniji izbori u životima Amerikanaca.


"Da li će Sjedinjene Države nastaviti da funkcionišu kao demokratija ili ćemo preći na autoritarni oblik vladavine ?", zapitao se u svojoj video objavi Sanders i postavio pitanje da li će zemlja uspeti da preokrene ono što je nazvao "nejednakost u prihodima i bogaćenje bez presedana" i da li Amerika može da dobije "vladu koja radi za sve i politički sistem kojim ne dominiraju bogati".

"Bio sam, i biću ako budem ponovo izabran, u dobroj poziciji da pružim građanima Vermonta onu vrstu pomoći koja im je potrebna u ovim teškim vremenima", rekao je Sanders koji u Senatu obavlja dužnosti predsedavajućeg senatskog Odbora za zdravstvo, obrazovanje i rad i predsedavajućeg Odbora za penzije.

Sanders je ujedno i član demokratskog rukovodstva Senata, kao i viši član raznih drugih senatskih odbora.

Glas javnosti T02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR