Glas Javnosti

OSUMNJIČENI ZA UBISTVO MALE DANKE PONOVO NA SASLUŠANJU: Tužilaštvo traži odgovore posle kontradiktornih iskaza Srđana Jankovića

Hronika
Autor: Glas javnosti

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić (2), Srđan Janković (50) u toku sledeće nedelje ponovo će biti saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

On je ranije izneo odbranu u tužilaštvu, gde je negirao da je učestvovao u ubistvu devojčice.

- Tužilac je prilikom iščitavanja Jankovićevog iskaza 4. junanaišla na određene kontradiktornosti u njegovim izjavama, pa je neophodno da se to pojasni. Zbog toga želi da mu postavi još neka pitanja kako bi se otklonile sve sumnje - objašnjava izvor.


(Foto: Printskrin)

Janković je, podsetimo, saslušan 4. juna kada je odgovorio na gotovo stotinu pitanja i između ostalog rekao da devojčicu Danku nije video kobnog 26. marta, a ni nikada ranije, i da niko nije udaren kolima kojima je on upravljao. S druge strane, njegov kolega iz JKP "Vodovod", Dejan Dragijević, koji je takođe osumnjičen u ovom slučaju, prethodno je priznao da su njih dvojica tog dana prvo udarili Danku kolima, a onda je on zadavio još živo dete i bacili su ga na deponiju - poseća izvor i dodaje:

- Obojica su prethodno u policiji priznali delo, a Dragijević je priznao da je devojčicu udavio. Međutim, jako je teško proceniti u ovom trenutku, dok se još čekaju rezultati veštačenja, ko od njih dvojice ne govori istinu i zato bi dodatno ispitivanje trebalo da da neke odgovore. Inače, Janković je na prvom saslušanju u tužilaštvu ćutao, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.


(Foto: Privatna arhiva)

Devojčica je, inače, nestala 26. marta u mestu Banjsko polje kod Bora kad je sa majkom i bratom došla na porodično imanje i od tada joj se gubi svaki trag.

Policija je devet dana kasnije saopštila da su počinioci uhapšeni i da su priznali da su Danku prvo udarili kolima, zadavili je, a zatim njeno telo bacili na deponiju odakle je posle dva dana telo premešteno, međutim, telo do danas nije nađeno.

Sa Dragijevićem i Jankovićem, inače, bili su uhapšeni i Radoslav i Dalibor Dragijević, otac i brat. Brat je ubrzo nakon hapšenja preminuo u pritvorskoj jedinici, dok je otac pre nekoliko dana pušten na slobodu.


Glas javnosti/K04S

(Mišljenja i stavovi u ovom tekstu nisu nužno stavovi redakcije "Glasa javnosti")

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR