Glas Javnosti

Pronađen helikopter iranskog predsednika?

Svet
Autor: Glas javnosti

Vlasti su nakon pada helikoptera iranskog predsednika uspele da stupe u kontakt sa članom posade i jednim zvaničnikom koji je bio član delegacije koja se vraćala iz Azerbejdžana!

Iranski potpredsednik Mohsen Mansuri prethodno je rekao da su spasioci nakon pada helikoptera uspele da stupe u kontakt sa članom posade i jednim zvaničnikom koji se nalazio u letelici.

Mansuri je rekao da i dalje postoji nada da nesreća nije fatalna.

- Nadu nam daje činjenica da je uspostavljen kontakt sa jednim od putnika helikoptera i sa jednim od članova posade. Stoga se nadamo da stepen ozbiljnosti incidenta nije bio previsok - rekao je Mansuri čiju izjavu je prenela iranska novinska agencija Fars.


Iranska Press TV saopštila je da su spasioci pronašli helikopter iranskog predsednika, međutim, Crveni polumesec je demantovao da je letelica pronađena.

Helikopter se srušio u severozapadnoj regiji Varzakan koja se nalazi otprilike 600 kilometara od Teherana. Varzakan pripada iranskoj pokrajini Istočni Azerbejdžan. Poslednji GPS signal lociran je navodno kod rudnika bakra u šumama Arsbarana.

Iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amir-Abdolahijan takođe je bio jedan od putnika helikoptera koji se srušio.

Ebrahim Raisi je inače ranije u nedelju stigao u Azerbejdžan.

Tamo je zajedno sa predsednikom zemlje Ilhamom Alijevim učestvovao u ceremoniji puštanja u rad hidroelektrane Khudaferin i otvaranju hidroelektrane Giz Galasi izgrađene na reci Araz.


Glas javnosti/K04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR