Glas Javnosti

Jokićeva desna ruka

Košarka
Autor: Glas javnosti

U trećoj utakmici Denvera Nagetsa i Los Anđeles Lejkersa Nikolu Jokića u senku je bacio njegov saigrač Eron Gordon koji je bio najbolji na parketu. Za neke je Gordonova partija možda bila iznenađenje, ali za njegove sairače daleko od toga, jer vrlo dobro znaju da je Eron njihova „mirna luka“.

Otkad su kupili Erona Gordona u martu 2021. godine Nagetsi nikada nisu izgubili nijednu reagularnu utakmicu protiv protivnika Zapadne konferencije kod kuće u kojoj meč počinju i završavaju Jokić, Marej, Majkl Poreter junior i Gordon.
Koliko je Gordon važan šraf Denvera videlo se odlično u trećoj utakmici sa Lejkersima u kojoj je upisao 29 poena, 15 skokova i tri asistencije. Bio je na parketu, a za to vreme pogodio je 12 od 17 puta za dva poena kao i pet od šest puta sa linije penala.
Tako je sa Jokićem ušao u istoriju jer se prvi put u NBA ligi desilo da dvojica saigrača na jednoj utakmici zabeleže preko 20 poena, 15 skokova uz šut iz igre preko 65 odsto.



Timska igra i saigrači su upravo ono što je Gordon istakao kao glavni razlog za svoje dobre partije, posebno furiozna zakucavanja protiv Lejkersa.

„Ovi momci su toliko dobri da igram sa njima.Zahtevaju pažnju na ofanzivi. Na terenu treba obavljati svoje zadatke, obično sam na osnovnoj liniji i vrebam šansu“, rekao je Gordon.

Šest zakucavanja imao je Gordon, ali je sa druge strane bio fenomenalan u igri bez lopte. Generalno igra svestrano i delovalo je da su Lejkersi morali da igraju onako kako Eron kaže.

U izuzetno važnim trenucima bio je slamka spasa za tim jer je pronalazio saigrače i dodavao im loptu.

Koliko je njegova uloga bitna zna i Jokić koji neretko hvali svog sjajnog saigrača.

„Neverovatno je koliko je prihvatio svoju ulogu kada je došao kod nas. On zna da će mu svaka utakmica biti drugačija i to mu odgovara. Zna da će biti noći kada postigne 10 poena. On zna da će biti noći kao večeras u kojima će dobiti mnogo kontakta i neverovatan je. Ali on radi sve što je potrebno našem timu i naš tim ne bi bio isti bez njega“, objasnio je Jokić.

Često je Gordon i potcenjen zbog Jokića kada je reč o asistencijama. Zbog svoje svestranosti ima ulogu prvog centra posle srpskog asa.
Ironija svega?

Rado je postao treća i četvrta opcija sa Nagetsima, jer je to ono što je potrebno u njihovom napadu. Međutim, njegova vrednost na terenu i van njega je apsolutna za Denver zbog njegove sposobnosti da pojača sjaj Jokića i Mareja.

„Mislim da je Eron Gordon bio jednostavno neverovatan. Toliko nam treba od njega. Treba nam da bude plejmejker, defanzivac,strelac, skakač. Otišao je sa terena sa 12 od 18 sa terena, a 5 od 6 sa linije slobodnih bacanja i igrao je 41 minut. Večeras smo mnogo tražili od Erona Gordona i on je ispunio“, poručio je Majkl Meloun.

Gordon zlata vredi za Nagetse.

Glas javnosti /S04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR