Glas Javnosti

EVAKUISANO NASELJE U NIŠU: Ispražnjeno 640 stanova zbog NATO bombe od jedne TONE! Danas uklanjanje (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Niško naselje Stevan Sinđelić je evakuisano zbog uklanjanja avio bombe iz NATO agresije koja je pronađena na gradilištu pored Naučno tehnološkog parka u Ulici Aleksandra Medvedeva.

Kako je najavljeno, 1.361 osoba iz oko 640 stanova je udaljena na bezbedno mesto dok demineri ne uklone NATO avio bombu MK 84, tešku jednu tonu i dugačku 3,84 metra koja nosi 430 kilograma eksploziva.


Iako se isprva mislilo da je u pitanju projektil tipa "tomahavk", utvrđeno je ipak da se radi o avio bombi MK 84.

Veliki broj policijaca, pripadnika Sektora za vanredne situacije, niške Komunalne policije nadgledao je evakuaciju, a policija je proveravala da neko od stanovnika nije se oglušio o naredbu o evakuaciji i ostao u stanu.


(Foto: Printskrin RTS)

Stanari su bili obavezni da ostave otvorene prozore i da sa sobom povedu kućne ljubimce.

Za stara i nepokretna lica obezbeđen je prevoz vozilima Hitne pomoći, a ostali stanovnici koji nisu imali sopstveni prevoz do nužnog smeštaja koji im je grad obebzedio prevezeni su autobusom.


(Foto: MUP Srbije)

Bomba je pala na zemlju na mestu gde se danas nalazi Naučno tehnološki park, a onda je nastavila kretanje kroz zemlju da bi se zaustavila na mestu gde je sada pronađena, sa vrhom na gore.

Meštani o pronalasku bombe

Mirko Živanović kaže da je stanare iznenadio pronalazak bombe na tom mestu, ali da su svi spremni da ujutru napuste kuće dok se ne završi uklanjanje.

- Kažu da je ta bomba "skliznula" kada te bombardovan aerodrom, da pilot nije pogodio ugao i zato je pala tu.


(Foto: MUP Srbije)

"Nije svejedno"

- Nije svejedno, nova je situacija posle 25 godina. Kako za sve tako i za mene. Sutra ćemo u 6.30h da izađemo iz stana, ići ćemo malo u šoping malo u goste i proći će dan dok ne jave da se vratimo - kaže Živanović.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR