Glas Javnosti

U Beogradu popunjeno 80 odsto hotela! Došli stranci sa svih strana!

Društvo
Autor: Glas javnosti

U Beogradu ovih dana na sve strane možete da čujete poneki strani jezik. Mnogo je stranaca koji su upravo našu prestonicu izabrali da u njemu provedu prvomajske praznike.

Većina stanovnika Beograda praznike provodi u unutrašnjosti Srbije, pa stranci dominiraju ulicama. 
Obično idu kroz Knez Mihailovu ka Kalemegdanu i Zoološkom vrtu.
Redovi su i ispred muzeja koji rade tokom praznika.

Od početka godine, skoro polovina gostiju u Beogradu bili su stranci. Dolaze najviše iz Rusije, Nemačke, ali i iz regiona. Često se u gradu ovih dana čuje i grčki, a ima i Indijaca.

printscreen/youtube
foto: Glas javnosti


Grupa turista koja je u Beograd došla kruzerom, na dva sata zakupila je prostor u Muzeju Nikole Tesle. Druga grupa čeka ispred. Svi su iz Indije i znaju mnogo o Nikoli Tesli.

Za vreme praznika radi i Narodni muzej, pa i tamo ima stranaca. 
Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović rekao je za rts da je popunjeno 80 odsto hotelskih kapaciteta, a da su krcati i hosteli.

Beograd još nema superior hotele, ali očekuje se da će to biti Slavija, Jugoslavija i Bristol, kada budu rekonstruisani.

- To bi zaista trebalo da budu hoteli koji će biti namenjeni visoko platežnim gostima, i onda samim tim kad imamo takve hotele dolaziće i ti turisti. Sada je to neki prosek, naravno dobrodošli su svi, ali Beograd kao metropola u regionu, ali i u Evropi, mora da ima i takve hotele koji mogu da zadovolje taj nivo gostiju - rekao je Popović.

Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR