Glas Javnosti

Najneobičniji način na koji mačka pokazuje da vas voli

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Mačka će vam pokazati svoju ljubav na svoje specifične načine, na primer, trljanjem svog lica o vaše kako bi vas obeležila svojim mirisom, pokazivanjem stomaka i gnječenjem vas svojim šapama.

Ali jedan od najčudnijih načina na koji mačke to rade je svakako kada vam donesu svoj plen.


Mnogi vlasnici mačaka, posebno oni koji ih puštaju napolje, susreli su se sa situacijom da im je ljubimac na kućnom pragu ili u kući doneo miša, vrapca, guštera ili sličnu životinju koju je uspeo da uhvati. Za mačke nije tipično da jedu svoj plen, i to rade veoma retko; radije će vam ga doneti, bilo da je mrtav ili još uvek živ.

Kada vam mačka ponosno donese svoj plen, nemojte je grditi, jer vam na taj način zapravo pokazuje da vas voli i da vas smatra delom svoje porodice. Takođe, to je njen način da vam zahvali što ste je nahranili.


Ma koliko bile pripitomljene i ukroćene među ljudima, mačke i dalje imaju svoje lovačke instinkte, koji su sačuvani tokom poslednjih nekoliko stotina godina. Mačke se ponose svojim lovačkim veštinama, i kada vam donesu svoj ulov, donesu vam poklon – tako to tumače u svom svetu. Kada mali predatori dele svoj plen s vama, to mora da bude znak ljubavi. Takođe, ako vam donesu svoje igračke, to znači da vas mnogo vole.


Ako i dalje želite da sprečite svog ljubimca da hvata ptice, miševe i druge male životinje i unosi ih u vašu kuću, prvo što možete uraditi je sprečiti ih da izlaze napolje, ako je moguće. Uvek je bezbednije da mačke budu unutra kako se ne bi povredile ili odlutale.

Takođe, mački možete ponuditi neku pokretnu igračku koju može juriti po kući i pri tom se dobro zabavljati. Ovo bi trebalo zadovoljiti istraživačke i lovačke instinkte ove veoma radoznale i inteligentne životinje.

Glas javnosti/D02H

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR