Glas Javnosti

Završena rekonstrukcija puta Mateševo - Kolašin

Društvo
Autor: Glas javnosti

Rekonstrukcija puta Mateševo - Kolašin, koja je značajna za povezivanje severa Crne Gore sa centralnim delom i dalje ka primorju, uspešno je završena. Ova osmokilometarska deonica, koja je deo šireg projekta za unapređenje putne infrastrukture u regionu, koštala je više od šest miliona evra. Radovi su obuhvatali ne samo asfaltiranje i rehabilitaciju klizišta, već i poboljšanje bezbednosti i kvaliteta puta za sve korisnike. Ministar transporta i pomorstva, Filip Radulović, naglasio je da će ova rekonstrukcija omogućiti bržu, udobniju i sigurniju vezu između severnih i centralnih delova Crne Gore, dok je direktor Uprave za saobraćaj, Radomir Vuksanović, izjavio da se planira raspisivanje tendera za rekonstrukciju tunela Ključ na istoj deonici.

Projekat je izveden uz finansijsku podršku Uprave za saobraćaj, a realizovala ga je kompanija Bemax, jedan od vodećih izvođača radova u oblasti putne infrastrukture u Crnoj Gori. Ukupna vrednost radova iznosila je 6,5 miliona evra, a radovi su obuhvatili korekciju postojećih elemenata na tri sekcije ukupne dužine oko 1,5 kilometara, dok je ostatak puta rekonstruisan presvlačenjem novim slojem asfalta. Radovi su takođe uključivali sanaciju klizišta na deonici dužine 250 metara, sa značajnim zemljanim radovima i betonskim konstrukcijama.


Premijer Crne Gore i direktor Uprave javnih radova izrazili su zadovoljstvo napretkom i značajem ovog projekta za povećanje bezbednosti i kvaliteta putne infrastrukture, kao i za unapređenje turističke ponude i povezanosti unutar zemlje. Ovaj projekat predstavlja korak napred u realizaciji šire strategije razvoja infrastrukture u Crnoj Gori, koja ima za cilj poboljšanje saobraćajne povezanosti i podsticanje ekonomskog razvoja.

Izvori informacija su raznovrsni, uključujući zvanične izjave ministra i direktora relevantnih državnih organa. Ovi izvori pružaju uvid u tehničke detalje i finansijske aspekte projekta, kao i očekivanja od njegovog završetka u pogledu poboljšanja saobraćajne infrastrukture i doprinosa lokalnoj zajednici.


Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR