Glas Javnosti

RHMZ SE OGLASIO NOVIM UPOZORENJEM: Snažno nevreme stiže u Srbiju tokom noći

Društvo
Autor: Glas javnosti

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je danas upozorenje na nevreme u pojedinim delovima Srbije tokom noći i sutrašnjeg dana.

- Oblačni sistem koji će se kasnije večeras i noćas premeštati preko južnih i delom centralnih krajeva Srbije ne očekuje se da bude intenzivan, ali se zato sutra posle podne i uveče očekuje dodatna destabilizacija atmosfere uz potencijalno jače grmljavinske oblake i lokalno veću količinu padavina (20 - 40 mm), naročito u Centralnoj i Južnoj Srbiji u toku noći između nedelje i ponedeljka - upozorava RHMZ.


(Foto: Printskrin RHMZ)

Iako je toplo i sunčano vreme obeležilo početak vikenda, na teritoriji skoro cele Srbije u naredna dva dana biće upaljen žuti i narandžasti meteoalarm koji će upozoravati na jake pljuskove i grmljavinu, ali i vetar.

- Budite obazrivi jer će se žuti meteoalarmi na teritoriji Kosova i Metohije, jugositočne i jugozapadne Srbije upaliti već večeras. Najmanja verovatnoća za pojavu nepogoda sutra će biti na severozapadu Srbije - navode.


(Foto: Printskrin RHMZ)

Banat, Šumadija, Pomoravlje, jugoistočna i jugozapadna Srbija, kao i Kosovo i Metohija sutra će biti na udaru nevremena, pa će tako u ovim predelima goreti narandžasti meteoalarm.


Glas javnosti/B06S


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR