Glas Javnosti

Zdravko Rajević prilaže dva ključna dokumenta lažiranjem podataka koji se tiču broja ubijenih u Srebrenici

Politika
Autor: Glas javnosti

U jeku dešavanja u skupštini Ujedinjenih nacija, i izglašavanja rezolucije o genocidu u Srebrenici, te teškom porazu srpske diplomatije, moram da ukažem na određene podatke koje ukazuju na lažiranje podataka koji se tiču broja ubijenih.

 U tom cilju javnosti Srbije prezentovaću dva ključna dokumenta:

1. Prvi dokument odnosi se na izveštaj Ujedinjenih nacija koji se odnosi na evakuaciju 35.632 osobe iz Srebrenice.



U tom momentu prema zvaničnim podacima Srebrenica je imala 37.255 stanovnika. Ako od broja stanovnika oduzmemo broj evakuisanih, ostaje nam cifra od 1.623 duša da je ostalo u Srebrenici. Otkuda cifra od 8000 masakriranih?!


2. Drugi dokument jeste Izveštaj Zavoda za statistiku opštine Srebrenica upućen prema Odeljenju za statistiku u Tuzli, od dana 11.01.1994 godine, parafiran od strane tadašnjeg predsednika opštine Srebrenica  Salihović Fahrudina.


U istom se konstatuje da je broj prisutnih srebreničana u gradu u januaru 1994 godine iznosio  9791, da je broj raseljenih srebreničana u tom momentu 10.756, dok je broj pridošlih stanovnika sa ostalih opština 16.708.
   
I tu stoji ključna napomena: "TRAŽENE PODATKE VAM PRILAŽEMO ZA STATISTIKU KOJU VI NE BISTE TREBALI DAVATI MEĐUNARODNIM ORGANIZACIJAMA JER MI SA ISTIM KALKULIŠEMO SA BROJEM OD 45.000 STANOVNIKA !!!".

  
Znači, svesno su lažirali podatke a u cilju podrške realizacije plana Alije Izetbegovića o pokolju svojih sunarodnika, a koji je trebao da isprovocira intervenciju NATO snaga u korist muslimanskih ratnih formacija, što se i dogodilo. O tom je naveliko iskreno i opširno govorio sada pokojni komadant odbrane Srebrenice Hakija Meholjić.

   
Na kraju da zaključim: zaista je neverovatna količina nespremnosti predstavnika Srbije koji su otišli u Ujedinjene nacije da brane interese naroda Srbije, a pre svega, da se na fatalnoj konferenciji ne pojave sa ovakvom i sličnom dokumentacijom i podacima, jer bi sa istima razbili sve iluzije neprijatelja srpskog naroda da nas na jedan perfidan način povrede i ponize.

   
 I zbog čega naša delegacija nije čelnicima Ujedinjenih nacija prezentovala "SRBOSJEK", specijalizovano koljačko oružje koje je služilo za bolesničko-monstruozna takmičenja u klanju srba u periodu 1941-45 na teritoriji NDH, jer za eliminaciju niti jednog naroda na planeti zemlji, nije izmišljena specijalizovana alatka za eliminaciju istog, kao što je to izmišljeno za naš narod?! To bi bili dovoljni argumenti da sporna rezolucija nikad ne zaživi. A i ti mučenici što su pobijeni u Srebrenici, i oni su srbi, samo muslimanske veroispovesti...



diplomirani oficir policije, predsednik odbora za borbu protiv kriminala i korupcije NPSS, kapetan - Rajević Zdravko. 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR