Glas Javnosti

Hodočasnici masovno doživeli toplotni udar

Svet
Autor: Glas javnosti

Ove godine obredi se odvijaju pod neizdrživom letnjom vrućinom, koja je, prema podacima saudijskog Nacionalnog centra za meteorologiju, u 14 časova u Meki i svetim mestima u i oko tog grada dostigla 48 stepeni Celzijusa

Više hiljada hodočasnika doživelo je danas toplotni udar nakon što su drugog dana Kurban-Bajrama u Saudijskoj Arabiji rano ujutro prisustvovali obredu simboličnog kamenovanja đavola.

Ove godine obredi se odvijaju pod neizdrživom letnjom vrućinom, koja je, prema podacima saudijskog Nacionalnog centra za meteorologiju, u 14 časova u Meki i svetim mestima u i oko tog grada dostigla 48 stepeni Celzijusa.


Kamenovanje stubova koji predstavljaju đavola odvija se u Mini, pustinjskoj ravnici neposredno izvan grada Meke u Saudijskoj Arabiji.

Treće simbolično kamenovanje đavola je planirano za utorak, pre Oproštajnog Tavafa, ili obilaska Kabe, koje se smatra utočištem islama i centralnim svetilištem u Meki.

Smatra se da je hodočašće jedan od pet stubova islama i svi muslimani su dužni da bar jednom u životu obave petodnevni hadžiluk, ako su fizički i finansijski sposobni za to.

Glas javnosti T02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR