Glas Javnosti

Koka-kola bi ipak da posluje u Rusiji

Svet
Autor: Glas javnosti

Američka kompanija je u martu 2022. objavila da obustavlja poslovanje u Rusiji, a proizvodnja i prodaja pića okončanii su u junu iste godine.

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića "Koka-kola", koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "koka-kola", "fanta" i "sprajt" u Rusiji.

Ruski portal Vjedomosti, koji je prvi objavio ovu informaciju, poziva se na bazu podataka Federalne službe za intelektualnu svojinu Rusije (Rospatent), prenose RIA Novosti.

"Koka-kola" je u martu 2022. objavila da obustavlja poslovanje u Rusiji, a proizvodnja i prodaja pića pod ovim brendom je okončano u junu iste godine.


"Naša srca su uz ljude koje trpe posledice tragičnih događaja u Ukrajini", objavila je tada "Koka-kola" na svom veb-sajtu, podseća Tanjug.

U Rusiji su uprkos tome i dalje dostupni proizvodi "Koka-kole" koji su uvezeni iz drugih zemalja, prenosi TASS uz tvrdnju da američka kompanija sada želi da registruje čak osam brendova.

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR