Glas Javnosti

MEDVEDEV NEMA DILEMU: Rusiji je potrebna samo POBEDA i do nje će uskoro doći

Svet
Autor: Glas javnosti

Rusiji je potrebna samo pobeda u vojnoj operaciji i ona će do nje uskoro doći, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev tokom posete vojnom poligonu Pesočnjenski u Lenjingradskoj oblasti.

Uveren sam da ćemo zahvaljujući vojnicima kao što ste vi, zahvaljujući budućim oficirima, postići rezultate koji su nam potrebni u bliskoj budućnosti… I vama su jasni ovi rezultati – potrebna nam je samo pobeda i pobedićemo - rekao je Medvedev u razgovoru sa vojnicima.

On je zahvalio i građanima koji pomažu frontu, između ostalog i kupovinom dronova, dodajući da na ovaj način Rusija pomaže borcima da pobede na frontu.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije dodao je da je sada „u suštini cela zemlja dobrovoljac“.

Ruski predsednik Vladimir Putin objavio je o početku vojne operacije 24. februara 2022. godine.


Među svojim ciljevima, šef države je naveo demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine, kao i zaštitu civilnog stanovništva Donbasa od genocida, kao i likvidaciju antiruske enklave koja se stvara na teritoriji Ukrajine i preti Rusiji.

U januaru 2023, Putin je nazvao cilj vojne operacije: da se zaštite ljudi i sama Rusija od pretnji koje pokušavaju da se stvore na susednim istorijskim teritorijama Rusije.

Glas javnosti/S02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR