Glas Javnosti

PUTIN: Saniramo posledice poplava, vlast mora da odgovori na potrebe stanovništva

Svet
Autor: Glas javnosti

Predsednik Rusije Vladimir Putin poručio je sagovornicima da stalno prate epidemiološku i sanitarnu situaciju, da spreče poskupljenje osnovnih proizvoda i da pruže blagovremenu medicinsku i pravnu pomoć žrtvama.

Za sanaciju posledica poplava angažovano je dovoljno snaga i sredstava – na ugroženim područjima profesionalno i skladno rade spasioci, predstavnici bezbednosnih struktura, policija, kao i volonteri, poručio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku o uklanjanju posledica poplavama u Orenburškoj, Kurganskoj i Tjumenskoj oblasti.

Najteža situacija je u Orenburškoj oblasti gde je nekoliko naselja i dalje pod vodom koja se polako povlači, ukazao je ruski predsednik.

"Molim savezne, regionalne i lokalne vlasti da nastave da pružaju žrtvama svu neophodnu podršku, uključujući i isplate, i da reaguju na svaku žalbu i zahtev građana", ukazao je Putin na sastanku.

Putin je poručio sagovornicima da stalno prate epidemiološku i sanitarnu situaciju, da spreče poskupljenje osnovnih proizvoda i da pruže blagovremenu medicinsku i pravnu pomoć žrtvama.

"Građanima ni najmanje nije važno koji nivo vlasti je odgovoran za koji problem i šta su čija ovlašćenja. Najvažnije je da se problemi sa kojima se narod suočava, uključujući i one najhitnije, rešavaju efikasno. Važno je da slušate ljude i blagovremeno reagujete na njihove zahteve kako bi svi članovi vlasti naše države radili skladno i precizno", objasnio je predsednik.

Sastanku prisustvuju članovi vlade, rukovodioci relevantnih ministarstava, lideri regiona kao i lideri opština, saopštio je Kremlj.

Glas javnosti /S04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR