Glas Javnosti

Bravo, care! Nikola Jokić treći put najbolji košarkaš najjače lige na svetu!

Košarka
Autor: Glas javnosti

Srpski košarkaš Nikola Jokić treći put u četiri godine proglašen je za najkorisnijeg pojedinca NBA lige.

Nikola Jokić (29) noćas je i zvanično proglašen za MVP-ija regularnog dela NBA lige! Centar Denvera je dugo bio ubedljivo prvi favorit na kladionicama, a na kraju je u toj trci iza sebe ostavio Luku Dončića (25) iz Dalasa i Šeja Gildžesa Aleksandera (25) iz Oklahome.
Apsolutno zasluženo ovo veliko priznanje ide u ruke momku iz Sombora. Posle blistave prošle sezone, kada je Nagetse predvodio do prvog šampionskog prstena u istoriji franšize i bio MVP finalne serije, u istom ritmu je nastavio da igra i u novoj takmičarskoj godini.

Elita, bre

Jokić se pridružio elitnom društvu koje ima preko tri MVP zvanja. Među njima su: Majkl Džordan, Lebron Džejms, Leri Bird, Medžik Džonson, Mozes Meloun i Vilt Čemberlejn.

Statistika koja mu je ove godine donela tu nagradu, čak nije ni najbolja u njegovoj karijeri, ali niko po učinku na igru timu, rangu ekipe i mnogim drugim segmentima ovu nagradu ne zaslužuje više od Nikole. Prosečno je ove godine beležio 26.4 poena, 12.4 skoka, devet asistencija i 1.4 ukradenu loptu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR