Glas Javnosti

Amerika uvodi sankcije kineskim kompanijama

Svet
Autor: Glas javnosti

Sjedinjene Države su prethodno više puta ponovile upozorenja da Kina treba da obustavi podršku ruskoj vojsci

Sjedinjene Države uvele su novi paket sankcija kompanijama koje su zaobilazile sprovođenje zapadnih mera protiv Rusije, uključujući i 20 firmi sa sedištem u Kini i Hongkongu.

Ministarstvo finansija SAD uvelo je sankcije za 200 kompanija, a Stejt department za više od 80, u jednoj od dosad najopsežnijih akcija protiv kineskih firmi u vezi s "kaznenim merama" Vašingtona protiv Ruske Federacije, preneo je Rojters.

SAD su prethodno više puta ponovile upozorenja da Kina treba da obustavi podršku ruskoj vojsci, uključujući i tokom nedavne posete američke ministarke finansija Dženet Jelen i američkog državnog sekretara Entonija Blinkena Pekingu.

Najnoviji paket sankcija Ministarstva finansija SAD usmeren je prema 60 kompanija u Azerbejdžanu, Belgiji, Kini, Rusiji, Turskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Slovačkoj, koje su, kako se navodi, omogućile Rusiji da nabavi potrebnu tehnologiju i opremu za vojne svrhe.

Vašington pokušava da spreči zaobilaženje sankcija koje je Zapad uveo Rusiji zbog rata u Ukrajini i zbog toga su SAD već uvele sankcije kompanijama iz Kine, Turske i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Glas javnosti /S04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR