Glas Javnosti

RUSI SE ŽESTOKO SPRDAJU SA ZAPADOM: Izloženo zaplenjeno oružje, američki tenk glavna "zvezda"! (VIDEO, FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Zapadna vojna tehnika zarobljena u borbama u Ukrajini završila je na velikoj izložbi na otvorenom u Moskvi!

Dugačka kolona formirana je u sredu na Međunarodni dan rada ispred ulaza na izložbu "Trofeji ruske vojske" koja se održava pred Muzejem sovjetske pobede nad nacističkom Nemačkom 1945. godine.

- Istorija se ponavlja - saopštilo je rusko ministarstvo odbrane uz podsećanje da je Sovjetski Savez 1943. godine takođe organizovao izložbu zaplenjenih nemačkih tenkova i vojne opreme.

(Foto: Printskrin)

Moskva je iskoristila izložbu u Parku pobede da se još jednom grubo našali na račun NATO članica koje šalju vojnu pomoć u Ukrajinu.

- Pažnja! Osoblje ambasada SAD, Velike Britanije, Nemačke, Francuske i Poljske ulazi preko reda na izložbu - piše na ulazu.


Na izložbi je prikazana vojna tehnika iz SAD, Ukrajine, Nemačke, Velike Britanije, Francuske, Turske, Australije, Češke, Austrije, Finske, Holandije, Švedske...

Prvi kanal državne televizije preneo je da je "zvezda" izložbe zaplenjeni američki borbeni tenk M1 Abrams koga su ruske snage onesposobile u borbama kod Berdičija na istoku Ukrajine.


(Foto: Printskrin Telegram)

- Amerikanci tenk promovišu kao čudesno oružje, međutim, sve je to besmislica! Reputacija tenka je uništena - rekao je novinar koji se sa mikrofonom popeo na oklopno vozilo.


(Foto: Printskrin)

Izložen je i nemački tenk "leopard 2A6", francusko oklopno vozilo AMX-10RC, američko borbeno vozilo pešadije "bredli", australijsko oklopno vozilo ADI Bushmaster, koje je teško oštećeno u borbama, britanski oklopni transporter Saxon...


(Foto: Printskrin Telegram)

Rusija se pohvalila i drugim trofejima kao što su nemačko borbeno vozilo pešadije 1A3 Marder, američko vozilo za deminiranje M1150 napravljeno na bazi "bredlija" i vučna haubica M777 kalibra 155 mm, brojni sovjetski tenkovi koje je koristila Ukrajina, južnoafrički oklopni transporter Mamba APC, tursko MRAP vozilo Kirpi, holandski oklopni transporet YPR-765...


Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, podsetimo, prokomentarisao je da zapadna alijansa nije deo sukoba Rusije i Ukrajine i da nema potrebe da se zaplenjena tehnika izlaže.

Izložba u Moskvi otvorena je samo nekoliko dana nakon što je Kongres izglasao novi paket vojne pomoći Kijevu vredan 61 milijardu dolara i u trenutku kad su ruske snage probile ukrajinsku liniju odbrane u Donbasu.

Glas javnosti/Ag

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR