Glas Javnosti

ZAPAD POZIVA NA UBISTVO VUČIĆA I ORBANA! Ruska obaveštajna služba upozorila: Totalitarne elite kreću u otvoreni politički teror protiv svojih protivnika!

Politika
Autor: Glas javnosti

Pokušaj ubistva slovačkog premijera Roberta Fica pokazuje da globalističke totalitarno-liberalne elite kreću u otvoreni politički teror protiv svojih protivnika, saopštila je Spoljna obaveštajna služba Rusije.

- Pres-biro Spoljne obaveštajne službe Ruske Federacije saopštava da dobijeni podaci ukazuju na rastuću ljutnju rukovodstva SAD i EU zbog objektivnog procesa promene geopolitičke realnosti i jačanja pozicija nacionalno orijentisanih političkih snaga.

Atentat na premijera Slovačke Roberta Fica 15. maja ove godine pokazuje da globalističke totalitarno-liberalne elite, u uslovima u kojima ne uspevaju da održe svoju hegemoniju ‘civilizovanim metodama’, prelaze na otvoreni politički teror protiv svojih protivnika. Takve odmazde imaju za cilj zastrašivanje onih koji ne misle isto - navodi se u saopštenju.

Napominje se da zločin nad Ficom „nehotično upućuje na analogiju sa čuvenim ubistvima Martina Lutera Kinga i Ulofa Palmea, koji su pokušali da idu protiv mejnstrima“.

- Na sreću, šef vlade Slovačke ostao je živ. Iza zvaničnih neiskrenih želja za ozdravljenjem Fica koje se čuju sa Zapada, krije se pravo lice globalističke sekte – njene pristalice u brojnim komentarima na društvenim mrežama odobravaju zločin i pozivaju na likvidaciju drugih nacionalno orijentisanih lidera, posebno premijera Mađarske Viktora Orbana i predsednika Srbije Aleksandra Vučića - ističe se u saopštenju Službe.


U saopštenju se dodaje da se istraga terorističkog napada nastavlja. S tim u vezi, Služba napominje da SAD i njihovi evropski saveznici uporno pokušavaju da nametnu verziju da je napadač radio sam i bio nezadovoljan „padom nivoa demokratije u Slovačkoj“.

- Prema podacima koje je dobila Spoljna obaveštajna služba Rusije, američke vladine agencije već pokušavaju da se uključe u istragu kako bi je usmerili u ‘odgovarajućem pravcu’. Zadatak je da se isključi promocija teme političkog terorizma u Evropi i, tim pre, mogući spoljni trag u terorističkom napadu - ocenjuje se u saopštenju.

Podsetimo, slovački premijer Robert Fico ranjen je u pucnjavi nakon sednice Vlade 15. maja, koja je održana u gradu Handlova, na oko 150 kilometara severoistočno od Bratislave. Fico je odmah hospitalizovan u bolnici u Banskoj Bistrici i posle višečasovne operacije na 24 sata je uveden u stanje veštačke kome.

Na Fica je pucano kada je posle sednice izašao da se pozdravi sa okupljenim građanima. Napadač, Juraj Cintula, odmah je uhapšen i protiv njega je podignuta optužnica za krivično delo pokušaj ubistva iz političkih razloga.

Glas javnosti/S02S


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR