Glas Javnosti

Putin menja Šojgua 10. maja?

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Ruski insajderski kanali tvrde da će ruski ministar odbrane Sergej Šojgu biti smenjen odmah posle 10. maja.

Ovo je objavio Telegram kanal „Putin na Telegramu“. Odlaganje inaguracije sastava vlade sa 8. na 10. maj, upućeni povezuju upravo sa rekonstrukcijom u Ministarstvu odbrane.

„Domaćin parade pobede na Crvenom Trgu treba po tradiciji da bude ministar odbrane. Slažemo se, bilo bi vrlo čudno da domaćin parade bude novi ministar , imenovan dan ranije“, pišu insajderski kanali.

Istovremeno, autori kanala smatraju da je verzija dolaska guvernera Tulske oblasti Alekseja Djumina na mesto Šojgua i dalje aktuelna. Ranije je o tome govorio vojni ekspert Vladimir Romanov, koji je predložio da novi ministar odbrane Rusije postane gubernator Tulske oblasti Aleksej Djumin.

IZVOR: Ustupljena fotografija / General Sergej Surovikin

Pre toga, politikolog Sergej Starovoitov je predvideo da će Šojgu, naprotiv, zadržati svoju funkciju, a Djumin će postati samo njegova „desna ruka“. Da li je u pitanju nova "zvečka za toplu vodu" ili će se, najzad , nešto dogoditi posle hapšenja generala Ivanova, zamenika ministra Šojgua ostaje da se vidi.

Insajderi, insajderi! Sad se pokažite, sad, krompir je vruć, izgoreše vam ruke a publici cvrči jezik od vašeg pomfrita. Taman kad smo se pripremili da šaljemo tekst u kompjuter, doleće nova vojna senzacija:

General Surovikin napušta Afriku i leti za Moskvu!

Sećate se odlučnog generala koji je kratko vreme komandovao ruskom vojskom u ratu sa ukrajinskim trupama. U pola posla je smenjen i na njegovo mesto postavljen načelnik Generalštaba General Gerasimov. Prođe godina, a vidljivih uspeha nema. Surovikin se vraća sa mesta komandanta ruskih trupa u Africi. Šta se očekuje od dolaska žestokog komandanta Surovikina ?


Danas se internetom proširila informacija da se general Sergej Surovikin vraća u Rusiju iz Afrike, gde je radio poslednjih meseci. Prema rečima nekoliko insajdera, navodno ga „već 10. maja čeka niz zvaničnih događaja u Ministarstvu odbrane“.

General Surovikin odleteo u Rusiju: Izvori nagađaju – na front ili u Ministarstvo odbrane? Prema brojnim izvorima, uključujući i šefa pokreta „Mi smo zajedno sa Rusijom“ Vladimira Rogova, Surovikin će zameniti ministra Sergeja Šojgua. Snimci iz salona aviona postali su viralni na internetu. Izvori informacija se pitaju da li će biti poslat na front ili prepušten Ministarstvu odbrane.

Prvi kadrovi snimljeni u kabini aviona dospeli su na internet. U kadru se kaže: "Bog te blagoslovio!"



Istovremeno, vrlo mogući povratak Surovikina u Rusiju pokreće mnogo verzija: izvori informacija se pitaju da li će on biti poslat na front, gde će general komandovati napadom na Harkov, ili će biti postavljen u Ministarstvu odbrane, obzirom na nedavnu istoriju sa hapšenjem zamenika ministra Timura Ivanova.

Položaj na koji će se „General Armagedon“ vratiti još uvek je nepoznat - informacije o tome se ne otkrivaju.

Vojni kanali nagoveštavaju da bi u svetlu predstojeće rekonstrukcije on mogao da preuzme mesto zamenika ministra odbrane.

Zvaničnih informacija još nema.


Ažuriranje: Izvori URA.RU iz Surovikinovog kruga demantovali su informacije o povratku generala u Rusiju, pojašnjavajući da je „on u Africi“. Takođe se pojašnjava da je snimak iz aviona, distribuiran u telegram kanalima, star šest meseci.

U Ruskoj vojsci se nešto ipak dešava. Šta?
Padaždjom, uvidim !

Izveštava Šone Ninin

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR