Glas Javnosti

Udruženje Crnogoraca poziva Vladu Crne Gore da podrži prijem Kosova u Savet Evrope

Politika
Autor: Glas javnosti

Udruženja Crnogoraca sa Kosova „Perper“ i Lovćen“ pozvali su danas Vladu Crne Gore da glasa za prijem Kosova u Savetu Evrope, saopštili su iz Udruženja „Lovćen“.

Oni su u svom pozivu najpe istakli da su svesni da se ceo region nalazi u „jednom turbulentnom periodu“, gde postoje, kažu, pokušaji da se stvori nestabilnost u regionu, posebno na području BiH i RS.

U takvoj atmosferi, kažu, veruju da je cilj Crne Gore i Kosova isti, a to je da postanu deo Evropske Unije. Smatraju i da to jeste ostvarivo.

Osim toga, smatraju i da bi ulazak Kosova u Savet Evrope doneo benefit svim manjiskim zajednicama na Kosovu, pa i crnogorskoj.

Ističu da zbog svega što su naveli – pozivaju Vladu Crne Gore da glasa za prijem Kosova u SE.


Inače, Kosovo je pred poslednjim – trećim korakom da se učlani u ovu međunarodnu organizaciju. Iako još uvek nije na dnevnom redu, u Prištini veruju da će već 17. maja Savet ministara odobriti njihov prijem.

A prethodno, na Odboru za politiku i u Evropskom parlamentu – Kosovo se nije moglo osloniti na podršku iz Crne Gore.

Na Odboru za politiku, jedini crnogorski član nije glasao za izveštaj Dore Bakojanis, da bi potom u Evropskom parlamentu, od troje crnogorskih poslanika za izveštaj za Kosovo bio samo jedan, a od dvoje preostalih – jedan protiv i jedan uzdržan.



Glas javnosti/Kossev

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR