Glas Javnosti

DODIK: Amerikanci neće da razgovaraju sa nama, a donose odluke u vezi nas

Vesti
Autor: Glas javnosti

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik saopštio je za Sputnjik da će prisustvovati Sankpeterburškom ekonomskom forumu i nada se da će se sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, kao i šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom. Dodik je takođe naglasio da Republika Srpska neće dozvoliti BiH da na nivou cele zemlje uvede sankcije Moskvi.


– Na nivou države Bosne i Hercegovine ne postoji nijedna odluka o uvođenju sankcija, odnosno, sankcije Rusiji zvanično nisu uvedene. Najbolja potvrda toga je moj nedavni sastanak sa visokim evropskim zvaničnicima, koji su pitali kada ćemo već jednom uvesti sankcije Rusiji? To znači da sankcija nema i tako ćemo i nastaviti, iako je to veoma teška pozicija – istakao je Dodik.

Prema njegovim rečima, Zapad svakodnevno zahteva od Republike Srpske u sklopu BiH da podrži sankcije Rusiji.

– Ne mogu da budem zahvalan Amerikancima koji čak i ne žele da čuju šta mislimo, ali pokušavaju da odluče. U tome je suština problema, oni ne razgovaraju sa nama, ali odlučuju o nama – podvukao je Dodik.


Pored toga predsednik RS je kazao da se nada da će se na marginama „Međunarodnog ekonomskog foruma“ koji će se održati od 5-8. juna u Sankt Peterburgu susresti sa Putinom i Lavrovom.

Glavna tema događaja je „Osnov multipolarnosti – formiranje novih centara rasta“ i otkriva tačke ulaganja zajedničkih napora država, biznisa i društva radi stvaranja uslova održivog razvoja zemlje uz uzimanje u obzir nacionalnih prioriteta.

Dodik već mnogo godina zaredom učestvuje na forumu.

Glas javnosti /H01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR