Glas Javnosti

SAD obustavlja pošiljku od 3.500 bombi Izraelu

Svet
Autor: Glas javnosti

Administracija američkog predsednika Džoa Bajdena obustavila je prošle nedelje pošiljku oko 3.500 bombi Izraelu zbog zabrinutosti o tada potencijalnoj kopnenoj ofanzivi na Rafu

Ovaj zvaničnik je pojasnio da nije donesena konačna odluka o dostavljanju bombi, a da je obustavljena pošiljka uključivala 1.800 bombi teških po 900 kilograma i 1.700 bombi teških 226 kilograma.

- Kako je delovalo da se izraelski lideri približavaju odluci prošlog meseca o takvoj operaciji, počeli smo pažljivo da razmatramo predložene transfere određenog oružja Izraelu koje bi moglo biti upotrebljeno u Rafi - rekao je taj zvaničnik.


Izraelski ratni kabinet je u ponedeljak odlučio da izvede planiranu operaciju u Rafi da bi se izvršio vojni pritisak na Hamas, i pored ranijeg saopštenja Hamasa da je ta palestinska militantna grupa pristala na egipatsko-katarski predlog o prekidu vatre.

Iz izraelskog kabineta je saopšteno da je cilj operacije u Rafi da se postigne napredak u oslobađanju talaca, kao i drugi ratni ciljevi.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR