Glas Javnosti

ZAHAROVA: Zapadni mediji su gori od atentata na FIca

Svet
Autor: Glas javnosti

Zapadni zvaničnici su najpre doživeli šok, jer smatraju tako nešto može da se desi samo u demokratski nerazvijenim državama, a potom su došli do zaključka da je Fico sam kriv, navela je predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova

Postoji veći zločin od samog atentata na slovačkog premijera Roberta Fica, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova za televiziju TVC i objasnila – reakcija zapadnih zemalja je "strašnija od samog zločina". 

"Pogledajte reakciju Zapada. Najpre su se šokirali i zbunili, jer, zaboga, njima tako nešto ne može da se desi. Nešto loše, što protivreči demokratiji, s njihovog gledišta može da se desi samo državama i narodima koji nisu na najvišoj lestvici demokratskog razvoja", rekla je Zaharova.

Nakon šoka, Zapad je počeo da traži izgovore zašto se to dogodilo u centru Evropske unije i našao je – za sve je kriva agresivna retorika, primetila je Zaharova.

"Pritom, to govore oni koji su generator najagresivnije retorike, koji već dugi niz godina za svoj kredo i politički moto uzimaju agresivnu retoriku, pretnje i korišćenje reči kao sredstvo direktnog napada i terorizma", objasnila je ona i podsetila na pozive na ubijanje Rusa koje nijedan zapadni zvaničnik nije osudio.

Na kraju su zapadni političari došli do zaključka da je Fico sam kriv, jer nije "imao dobre stavove" i navodno je sam isprovocirao atentat na sebe, navela je Zaharova i ocenila da je takva logika apsolutno neljudska.

Užasan zločin se desio pred našim očima, navela je Zaharova i pojasnila da su  na Fica, zakonito izabranog predstavnika vlasti, ispalili pet hitaca u trenutku kada je iskreno, otvorenog srca, prišao ljudima kako bi sa njima razgovarao.


Slovački premijer ranjen je u pucnjavi posle sednice vlade u gradu Handlova, oko 150 kilometara severoistično od Bratislave, nakon čega je u veoma teškom stanju prebačen u bolnicu u Banskoj Bistrici, gde je imao nekoliko operacija.

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR