Glas Javnosti

Rusi plene imovinu stranih firmi

Svet
Autor: Glas javnosti

Sud u Sankt Peterburgu zaplenio je imovinu, račune, nekretnine i akcije "Dojče banke" i "Komercbanke", što je posledica tužbe protiv ovih zajmodavaca koji su imali ugovor za izgradnju fabrike za preradu gasa u Rusiji s nemačkom kompanijom "Linde", a koji je prekinut zbog zapadnih sankcija Moskvi.

Tužbe je podneo "Rushemalajans", preduzeće koje je u polovinskom vlasništvu gasne kompanije "Gasprom", koje je operator ovog projekta, prenosi TASS.

Arbitražni sud zabranio je "Dojče banci" da ostvari svoje učešće u kapitalu u svojoj ruskoj podružnici, kao i u kompaniji "Dojče bank tehnolodži center LLC".


Sud je izrekao zaplenu do 238,6 miliona evra u hartijama od vrednosti, nekretninama i bankovnim računima "Dojče banke", njenim podružnicama i kompaniji "Dojče bank tehnolodži center LLC".

"Dojče banka" u Frankfurtu saopštila je da je već rezervisala oko 260 miliona evra.

Sud je takođe zaplenio imovinu "Komercbanke" u vrednosti od 93,7 miliona evra, kao i hartije od vrednosti i zgradu banke u centru Moskve.

Ruski sud je prethodno naredio da imovina, računi i nekretnine, kao i udeli u dve podružnice italijanske banke "Unikredit", budu zaplenjeni u odvojenoj tužbi.

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR