Glas Javnosti

VUĆIĆ: U četvrtak ćemo znati ko su nam prijatelji u svetu, a ko partneri

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da će se u četvrtak, na sednici Generalne skupštine UN o rezoluciji o genocidu u Srebrenici, znati ko su prijatelji u svetu, a ko partneri.

"U četvrtak uveče po srpskom vremenu znaćemo ko su nam prijatelji u svetu, a ko partneri. Svi koji ne glasaju ili budu uzdržani su prijatelji, njihove zastave ćemo slaviti i čuvati, sa ostalima ćemo imati korektne odnose, ali ćemo znati da nam nisu prijatelji", poručio je on.

Vučić je, za TV Pink, istakao da će se znati i da se jedna mala zemlja lavovski suprotstavila velikima, i jednu temu podigla na nivo da je i mnogima koji će glasati za biti prilično neprijatno.

Najavio je da će u Njujorku imati mnogo sastanaka i da vodi sa sobom delegaciju koja je spremna da se bori na svaki mogući način.

Predsednik je rekao da delegacija Srbije kreće iz Hrama Svetog Save i da će im patrijarh Porfirije izgovoriti besedu i reći šta misli o sledećoj nedelji.

"Sigurno je da ćemo da se borimo i garantujem samo to. Znamo kolika je sila koja nam preti, znamo koliko su veliki i snažni, ali jedino u šta sam siguran je da ćemo dati sve od sebe i suprotstaviti se jače nego što su mislili", poručio je Vučić.

Osvrnuo se i na najave u Crnoj Gori da će glasati za rezoluciju, ističući da to nije prvi put jer je Crna Gora priznala i nezavisno Kosovo.


(Foto: Jutjub)

"Za mene je bila odvratna igra oko amandmana i celu istinu, sa kim su pregovarani i zašto izneću po povratku iz Njujorka. Reč je o igri kojom je trebalo Srbiji da se zapuše usta. Reč je o prljavom triku.  Niste se sa Srbijom dogovarali oko amandmana za rezoluciju. Podneli su najmanje jedan, a čak i drugi koji su dobrim delom prihvaćeni.

Drugi govori da narodi ne mogu nositi krivičnu odgovornost, već samo individualnu. Ako je tako, šta će vam rezolucija, već su svi snosili odgovornost individualno. Što to radite kada imamo individualnu odgovornost? To je neko radio da bi sopstvenu savest mogao da opere zašto će da glasa za rezoluciju. Neka oni rade svoj posao, a najjadnije je to što kažu da se mi iživljavamo nad nekome. Srbija se iživljava nad Crnom Gorom, pa nije Srbija priznala nezavisnost, ničega u Crnoj Gori, nije Srbija narušila teritorijalni integrite Crne Gore, već Crna Gora Srbiji", poručio je Vučić.

Nisam zabrinut za svoju bezbednost

Na pitanje da li oseća da je njegova bezbednost ugrožena, nakon atentata na slovačkoj premijera Roberta Fica, predsednik Srbije je odgovorio da su to besmislice.

"Ne bojim se za svoju bezbednsot ni u Njujorku, a kamoli u Srbiji", rekao je Vučić.

Dodao je da je Fico veliki, slobodoljubivi, samostalni i nezavisni lider.

"Kapad dole za Roberta Fica. Nadams se da ću biti bolje, pa kada se vratim iz Njujorka, sa Viktorom Orbanom da odem da ga posetim. Veoma smo bliski Fico i ja, kao i naše dve zemlje i narodi", kazao je Vučić.


Glas javnosti/P02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR