Glas Javnosti

75 GODINA GENOCIDNE ORGANIZACIJE: Zločinački NATO pakt obeležava godišnjicu postojanja

Svet
Autor: Glas javnosti

Zločinački NATO danas obeležava 75. godišnjicu postojanja u svom sedištu u Briselu, a obeležiće je i na predstojećem samitu od 9. do 11. jula u Vašingtonu, gde je potpisan njen osnivački ugovor.

Organizacija Severnoatlantskog sporazuma ili NATO predstavlja međuvladin vojni savez 32 severnoameričke i evropske zemalje, zasnovan na Severnoatlantskom sporazumu koji je potpisan 4. aprila 1949. godine.

Organizacija predstavlja sistem kolektivne odbrane pri čemu članovi organizacije pristaju na međusobnu odbranu od napada bilo kog spoljnog elementa.


Skup NATO zlikovaca u Briselu (Foto: Printskrin RTS)

U Briselu se održava dvodnevni sastanak šefova diplomatija NATO zemalja. Razmatra se petogodišnji paket vojne pomoći Ukrajini od 100 milijardi evra, koji bi osigurao podršku Kijevu u slučaju da se Donald Tramp vrati u Belu kuću. Moskva poručuje da za NATO nema mesta u multipolarnom svetu, ali da će i dalje biti u fokusu ruske pažnje.

Ministri spoljnih poslova 32 države članice NATO-a razmatraju načine kako da pomoć Ukrajini postave na dugoročne temelje.


Glas javnosti/Ag

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR