Glas Javnosti

KINESKI PREDSEDNIK STIŽE U SRBIJU! ČUVAĆE GA 3.400 POLICAJACA: Delegacija od čak 400 ljudi, svi DETALJI DOČEKA

Politika
Autor: Glas javnosti

Si Điping, predsednik Kine, sutra stiže u Beograd u dvodnevnu posetu, a u toku su poslednje pripreme pred dolazak jednog od najvećih svetskih lidera.

Već sad je poznato da Si Đinping stiže u Srbiju sa delegacijom od oko 400 ljudi i da će kineskog predsednika čuvati čak oko 3.400 policajaca.

Ovo su detalji organizacije boravka Si Đinpinga u Srbiji:

Predsednika Kine dočekaće naši MIG-ovi koji će dopratiti njegov avion od granice do Beograda i ispratiti.

Na aerodromu će Si Đinpinga dočekati garda, a tokom svečanosti biće upriličen folklor uz dekoraciju sa cvećem i velikim zidom sa porukom kineskom predsedniku. Duž puta u Beogradu biće postavljene kinesko-srpske zastavice i ispisane poruke na nadvožnjacima.


(Foto: Jutjub)

Svečani doček biće organizovan i ispred Palate Srbija.

Ovom prilikom biće potpisano i tridesetak sporazuma.

Tokom ručka služiće se srpska jela i vina, a predsednik Vučić će Đinpingu lično služiti srpska vina, od penušavca do dezertnog, najvećim delom autohtone srpske sorte vina.

Za predsednika Kine biće upriličen i muzički program, a pevaće devojka iz Srbije pesmu "Moja domovina i ja" na kineskom dok će hor "Čarolije" pesmu "Prelepi cvet jasmina" izvesti, takođe, na kineskom.

Program će biti završen pesmom "Ovo je Srbija".

Inače, predsednik Srbije Aleksandar Vučić se danas sastao sa kineskim ambasadorom kako bi obavili poslednje pripreme pred dolazak Si Đinpinga u Beograd.

"Poslednje pripreme za posetu predsednika Si Đinpinga, koja je za Srbiju od najvećeg značaja u svakom smislu.


Čast koju svojim dolaskom čini našoj zemlji, nemerljiva je za sve nas, pogotovo imajući u vidu planove Srbije za snažno ubrzanje sveopšteg razvoja, kao i globalni geopolitički kontekst.

Ponosni na čelično prijateljstvo sa Kinom, sa nestrpljenjem čekamo posetu predsednika Sija, uvereni da će naše gostoprimstvo pokazati koliko Srbija ceni partnerstvo sa ovom velikom zemljom", napisao je predsednik Vučić na zvaničnom Instagram nalogu.


Glas javnosti/Ag/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR