Glas Javnosti

AMERIKANCI UBIŠE RUSKE VOJNIKE

Vesti
Autor: Glas javnosti

„Svakog drugog poginulog ruskog vojnika ubili su Amerikanci“ surova istina rečena na kanalu „Ramzaj“

Pisac, dopisnik sa fronta i vojni stručnjak, Vladislav Šurigin objavio je prodoran i iskren tekst na svom autorskom telegram kanalu „Ramzaj“.

„Dok naše Ministarstvo spoljnih poslova ponovo, u klizavoj (usranoj) močvari diplomatije, sa vitkim nogama svog zvaničnog predstavnika (Marija Zaharova) opipava „crvenu liniju“ vidljivu samo ruskom MIP-u, skrećemo vam pažnju na nešto očigledno.

IZVOR: Ustupljena fotografija / Američki ATACMS (LEVO) i ruski analog ISKANDER

Sjedinjene Države, bez ikakvog oklevanja, otvoreno ratuju protiv Rusije, slušajući sve ruske izjave o „crvenim linijama“, slično kao kauboj koji nagovara devojku u javnoj kući da provede vreme koje je platio za diskusiju o biblijskom tumačenju greha. Jer , činjenice su tvrdoglave stvari! Danas artiljerijski sistemi SAD i NATO čine skoro 65% celokupne artiljerije oružanih snaga Ukrajine, 95% svih sistema za precizno uništavanje velikog dometa (preko 30 km), 60% sistema PVO, 80% protivoklopni vođeni sistemi, 45% mitraljeza. Granate koje isporučuju Amerikanci i NATO čine 100%
artiljerijske municije Oružanih snaga Ukrajine.


U ovom trenutku, svaki drugi ruski vojnik ubijen tokom SVO i devedeset odsto civila u Donbasu je ubijeno iz američkog i NATO oružja. Svi napadi korišćenjem operativno-taktičkih i krstarećih raketa, kao i pomorskih dronova, izvode se na osnovu podataka američkih i NATO obaveštajnih službi, pripremaju i odobravaju američki i britanski vojni savetnici, a koriguju američki izviđački avioni, bespilotne letelice i sateliti.

Da budem iskren, ne znam koje su još „crvene linije“ potrebne Ministarstvu spoljnih poslova, ali dobro razumem da će bezobrazluk Amerikanaca samo rasti. Pošto je ubio mnogo hiljada Rusa, a ne primivši ni jedan američki leš kao odgovor, Vašington ne vidi razloga da stane. Njegov plan, koji smo najavili prošlog leta, da polako „kuva” rusku žabu, očigledno funkcioniše. Rusi trpe i brišu se, a Ukrajinci, koje Vašington žali, plaćaju Amerikance krvlju, slično kao bizoni sa velikih ravnica s kraja 19. veka. Neću da zovem na na osvetu, odnosno da se Amerikancima odužimo istim novčićem – da izazovemo sukobe na njihovoj meksičkoj granici, da formiramo i naoružamo partizane u zemljama Latinske Amerike ili da počnemo lov na američke glave na Bliskom istoku.


IZVOR: Ustupljena fotografija / Start američke rakete ATACMS 

Već je nepodnošljivo banalno po stoti put pozivati naše rukovodstvo da adekvatno odgovori neprijatelju. Očigledno je da Kremlj nema takve planove, kao što nema ni svoje Sudoplatove (šef kontraobaveštajaca kod Staljina), Ejtingone, niti Starinove. Samo Kabaladze, sa svojim „tajnim oružjem“ - Urgantom, obučava Ministarstvo spoljnih poslova sa pravim borcima.


Zato ću samo kratko i jasno sumirati:

SVAKI DRUGI POGINULI RUSKI VOJNIK I DEVEDESET PROCENTA CIVILA DONBASA UBIJENI SU OD STRANE AMERIKANACA.”

Briljantan tekst. Nasuprot tome, čitamo tužnu izjavu ruskog ambasadora u Sjedinjenim Državama Anatolija Antonova. Odlučno je izjavio da Vašington „vodi liniju“ ka potpunom suženju bilateralnih odnosa sa Rusijom!

Ambasador Anatolij Antonov!

Ovako je diplomata prokomentarisao američko prebacivanje u Ukrajinu raketa dugog dometa ATACMS, koje je ukrajinska vojska već koristila, svi znamo gde.

„Više puta smo upozoravali američku administraciju na nepromišljene korake. Oni su objasnili da upumpavanje oružja od strane režima u Kijevu ozbiljno podriva stratešku i regionalnu bezbednost“, rekao je diplomata.


Istovremeno, ambasador smatra da isporuke naoružanja Ukrajini neće uticati na odnos snaga na frontu. Prema rečima Anatolija Antonova, takvi postupci čine Sjedinjene Države „saučesnikom u zločinima“ Kijeva. Diplomata je napomenuo da ukrajinska vojska koristi zapadno oružje za
napad na civilnu infrastrukturu.

Anatolije Ivanoviču, šta je sa snabdevanjem ruskog uranijuma iz luka Sankt Peterburga prijateljskim Sjedinjenim Državama za američki vojno-industrijski kompleks? Državna korporacija Rosatom je u septembru saopštila da „u potpunosti ispunjava svoje obaveze po zaključenim ugovorima prema stranim kupcima“.


IZVOR: Ustupljena fotografija / Američki ATACMS - opis karakteristika

To čini zanimljiv film. To je kao crno-beli triler. „Zločin i nekažnjavanje“. Gomila reči i malo dela. Kako da se ne setimo prošlogodišnjeg divnog odlomka gospođe Zaharove:

„Ako Vašington odluči da Kijev snabdeva rakete većeg dometa, on će preći „crvenu liniju“ i postati direktna strana u sukobu. Štaviše, to nas približava opasnoj tački direktnog vojnog sukoba između Rusije i zemalja NATO-a. Želimo još jednom da naglasimo: Sjedinjene Države i njihovi saveznici, koji isporučuju oružje kijevskom režimu, zapravo, postaju saučesnici u njegovim ratnim zločinima“.


Marija Vladimirovna, Vašington je doneo odluku! Deset puta je prešao, preskočio, pljunuo na „crvenu liniju“. Rakete su već nanele štetu u Ukrajini. Inače, da li ste primetili koliko je slična formulacija ambasadora i zvaničnog predstavnika Ministarstva spoljnih poslova?

Uporedite, osetite.

AUTOR: Vladislav Šurigin

PRIREDIO: Vlastimir Šone Ninin

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR