Glas Javnosti

Obratite pažnju na kuvalo za vodu: Osoblje hotela otkrilo na kakve sve gadosti možete naići u sobi

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Prema rečima osoblja koje želi da ostane anonimno, trebalo bi da proverite sve što pijete u hotelskoj sobi

Osoblje hotela otkrilo je zašto uvek treba da proverite kuvalo za vodu kada ulazite u sobu i šta da uradite da biste izbegli druga neželjena iznenađenja tokom boravka.


Boravak u hotelu je često luksuzno iskustvo, ali ponekad krije gadna iznenađenja. Svi su čuli horor priče o tome koliko hotel može biti prljav. Upozoreni smo koliko bakterija ima na telefonu i da izbegavamo dodirivanje daljinskog upravljača televizora. To je poslednja stvar o kojoj želite da razmišljate prilikom prijavljivanja, ali je važna za vaše zdravlje i zdravlje vaše porodice.


Da bi pomogli putnicima da izvuku maksimum iz svakog noćenja, stručnjaci za putovanja razgovarali su sa osobljem u ugostiteljskoj i turističkoj industriji, uključujući konobarice, kuvare, hotelske recepcionere i čistačice, kako bi otkrili vrhunske savete koji će vam pomoći da izbegnete šokantan i neprijatan boravak. Prema rečima osoblja koje želi da ostane anonimno, trebalo bi da proverite sve što pijete u hotelskoj sobi. Ketleri se ne čiste svaki dan, a poznato je da gosti ponekad ostavljaju smeće u njima. Takođe preporučuju da ih nikada ne uključujete u hotelskoj sobi dok to ne proverite.

Ni mini barovi nisu bezbedni. Jedan hotelski radnik se seća da je gost urinirao u flašu mini-bara i ponovo stavio čep, da bi ga otkrili kada je sledeći gost stigao i pokušao da popije piće. Što se tiče pića, prvo ih proverite.

Ovo nije jedina informacija koju su stručnjaci za putovanja u eShores-u izvukli iz razgovora sa osobljem. Takođe predlažu da gosti hotela nose sa sobom antibakterijske maramice kako bi obrisali ladice pored kreveta. Za većinu hotela, posebno jeftinih opcija, moraju brzo da čiste sobu između gostiju. To uključuje čišćenje površina, usisavanje i promenu posteljine, ali često moraju da uđu i izađu u roku od petnaest minuta, što znači da se unutrašnjost ormara ili fioka ne čisti svaki put.


Ako ih obrišete, možda ćete se osećati opuštenije, posebno ako se uzme u obzir da su čistači hotela otkrili da su intimni predmeti među najčešće zaboravljenim stvarima u hotelskim sobama, obično ostavljenim u fioci noćnog ormarića. Osoblje preporučuje da uvek pustite vodu u toaletu kada uđete u svoju sobu, posebno kada ste u toplijoj klimi. To je zato što su na toplijim mestima toalet šolja i prostor ispod nje savršeno mesto za skrivanje jezivih uljeza, posebno paukova.


Imamo i tužnu vest ako ste vegetarijanac. Trebalo bi da razmislite o izbegavanju kuvanog doručka, posebno u jeftinijim hotelima. Nažalost, unakrsna kontaminacija je uobičajena tokom doručka. Možda mislite da ste sigurni sa opcijama kao što su paradajz i jaja, ali iza kulisa nije baš tako. Kuhinjsko osoblje kaže da je videlo vegetarijanske proizvode poput paradajza na poslužavnicima prekrivenim slaninom. Ponekad možete mešati i hvataljke tokom doručka na bazi švedskog stola.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR