Idealne su za doručak, užinu ili laganu večeru, a mogu se puniti po želji – slanim ili slatkim dodacima, piše Danas.hr. Ove kiflice su najlepše dok su još tople, ali ostaju mekane i kasnije, pa su odlične i za poneti.
Idealne su za doručak, užinu ili laganu večeru, a mogu se puniti po želji – slanim ili slatkim dodacima, piše Danas.hr. Ove kiflice su najlepše dok su još tople, ali ostaju mekane i kasnije, pa su odlične i za poneti.
Sastojci:
300 g brašna (meko T-400 ili kombinacija mekog i oštrog)
1 prašak za pecivo
1 kašičica soli
150 ml jogurta ili kisele pavlake
100 ml ulja
1 jaje
Po želji za punjenje: sir, šunka, kačkavalj, ajvar, eurokrem…
Za premaz:
1 jaje
susam ili kim (opciono)
Priprema:
Rerna se zagreje na 180stepeni Celzijusa U većoj posudi pomešaju se brašno, prašak za pecivo i so
Dodaju se jogurt, ulje i jaje, pa se sve dobro izmeša i umesi dok se ne dobije glatko, meko testo. Po potrebi se doda još malo brašna. Testo se podeli na dve ili tri loptice, svaka se razvije u krug i iseče na trougliće.
Na širi deo svakog trouglića stavlja se željeno punjenje, pa se kiflice urolaju ka vrhu.
Poređaju se na pleh obložen papirom za pečenje, premažu umućenim jajetom i po želji pospu susamom ili kimom. Kiflice se peku u prethodno zagrejanoj rerni 20 do 25 minuta, dok ne porumene.
Prijatno!