Ledene kocke možete da napravite i u posnoj varijanti, ali ipak je nadaleko čuvenija mrsna. Postoje 2 trika koji će ovaj već ukusan kolač samo poboljšati, a to je dodavanje vanilin šećera u fil koji će ga učiniti mirisnim, a dok pravite glazuru obavezno dodajte mleko jer će ono sprečiti da popuca.
Priprema:
Odvojite žumanca od belenaca, pa kratko mutite belenaca i postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šne. Postepeno dodajte žumanca i nastavite da mutite.
Sipajte prosejano brašno sa kakaom i lagano umešajte. Sipajte smesu na pleh koji ste obložili pek papirom, pa poravnajte i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Ostavite da se ohladi u plehu. U mleko dodajte brašno i 8 kašika šećera i vanilin šećer, pa dobro promešajte da ne ostanu grudvice. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. U maragarin koji ste penasto umutili sa šećerom dodajte ohlađeni fil, nemojte obrnuto.Sjedinite mikserom. Preko ohlađene kore sipajte sirup koji ste napravili tako što ste pomešali vodu i šećer, pa ostavili da proključa. Zatim premažite filom i lepo poravnajte. Otopite čokoladu sa mlekom i uljem, pa prelijte preko kolača. Poravnajte i stavite u frižider da se stegne piše Stvar ukusa