Njegov trik je kombinacija hrskavog krompira, belog luka i parmezana koja daje neodoljiv ukus.
Prvo oljuštite krompir. Krompir isecite na štapiće, veličine klasičnog pomfrita, i stavite ih u činiju sa hladnom vodom.
"Dobro promešajte. Voda će postati mutna, to je skrob koji izlazi iz krompira. Možete ih ostaviti 15 do 30 minuta, ali ja obično nemam strpljenja za to", savetuje Maks.
Zatim krompir procedite i stavite u ključalu vodu da se blago obari tri do pet minuta.
Nakon toga ponovo procedite i rasporedite na rešetku da se ocedi i osuši na pari. Tek kada su potpuno suvi, ide sledeći korak – pečenje u fritezi na vruć vazduh ili u rerni.
Maks ih lagano poprskava uljem i peče na 180°C oko 20 minuta, uz obavezno protresanje na pola pečenja.
Na kraju pomfrit vraća u činiju i posipa solju, belim lukom u prahu i rendanim parmezanom. I pomfrit je spreman za serviranje.
Prema savetima portala The Spruce Eats, kvalitet krompira je ključan za savršen pomfrit. Najbolje je birati sorte sa visokim sadržajem skroba jer su gušće i imaju manje vlage.
Treba izbegavati "voštane“ sorte, poput crvenog ili mladog krompira, jer previše vode može učiniti da se pomfrit tokom pečenja isprazni i ne bude hrskav.
Glas javnosti /U01S